Salut Mental


De què parlem quan parlem de salut mental?

 

Definició segons l'OMS:

"La salud mental se define como un estado de bienestar en el cual el individuo es consciente de sus propias capacidades, puede afrontar las tensiones normales de la vida, puede trabajar de forma productiva y fructífera y es capaz de hacer una contribución a su comunidad".

 

 

 

 

Enllaços:

Salut Mental de Catalunya

Obertament

Global Alliance Against Stigma

Fundació Congrés Català de Salut Mental

 

Què podem fer?


 

"Cap conversa pendent" 

 

Històries en primera persona

La salut mental és un tema tabú a les nostres converses quotidianes. Uneix-te a la causa i atreveix-te a tenir la teva conversa pendent.

Estigma i discriminació (obertament)

L'estigma que patim les persones amb un problema de salut mental és la principal barrera per a la nostra recuperació i benestar.

Consells per parlar de salut mental

Aquesta guia vol ser una eina útil de consulta per als professionals de la comunicació, i els facilita recursos i recomanacions per elaborar continguts acurats relacionats amb la salut mental.

 

Recursos

Guia de mitjans. Recomanacions per informar de salut mental (obertament)

Mapa de recursos

 

Associació Salut Mental Pallars 

E-mail: [email protected]

  • Activitats: Recurs per fomentar, dins d'un marc de relacions, la participació i la inclusió social mitjançant el lleure. Suport social per tal que les persones que hi participen disposin d'una xarxa social de referència i puguin superar els obstacles que dificulten la seva participació en activitats del seu entorn comunitari i, d'aquesta manera poder gaudir del seu temps de lleure d'una forma satisfactòria.

             

 

 

 

L’acollida de les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades: Catalunya és un país que vol i pot acollir persones refugiades.

Des de la proposta que fa el Grup de Sensibilització i Educació per al desenvolupament del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, òrgan adscrit a la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, s’engega aquesta campanya de comunicació, a la qual s’adscriu aquest Consell Comarcal.
Preguntes més freqüents: