Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1a campanya "Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran"

Saps què és "Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran"? És una convocatòria de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori, en la qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000€ les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org.

DIMECRES 09 SETEMBRE 2020

Amb l’objectiu de contribuir a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic de l’Alt Pirineu i Aran, està previst engegar aquesta tardor una convocatòria pilot de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori, anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran” en la qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000€ les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org.

Es preveu repartir 48.000€ o més en un màxim de 6 projectes que s’escolliran, per part d’un jurat independent, en funció de les bases previstes.

Més info a: https://arrelat.fempirineu.cat

Aquesta primera convocatòria conjunta de les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran s’iniciarà el proper 19 d’octubre i s’hi podràn presentar fins al 13 de desembre, qualsevol professional autònom, associació, cooperativa, micro empresa que tingui la seu social o domicili a l’Alt Pirineu i Aran.

Per donar a conèixer aquesta convocatòria i ajudar tots els interessats/des a preparar la candidatura dels seus projectes i fer xarxa, s’ha previst un programa d’activitats que comença amb unes jornades comarcals a cadascuna de les sis comarques, en què es treballarà com potenciar i explicar bé la proposta de valor de les respectives iniciatives.  

El networking comarcal del Pallars Sobirà tindrà lloc el proper dissabte 26 de setembre en format online.

Places limitades! Termini d'inscripcions: 24 de setembre. INSCRIU-TE ARA!

Si no et va bé aquesta data pots participar en alguna de la resta de comarques:

  • Dc 30 de setembre (Cerdanya)
  • Dv 2 d’octubre (Val d’Aran)
  • Ds 3 d’octubre (Alt Urgell)
  • Dj 8 d’octubre (Alta Ribagorça)
  • Dv 9 d’octubre (Pallars Jussà)

Posteriorment tindran lloc unes jornades virtuals d’àmbit Alt Pirineu i Aran el  dissabte 17 d’octubre, en les quals es treballarà de manera col·lectiva entre els projectes participants com millorar estratègies i aspectes clau per impulsar els projectes a través del micromecenatge.

Es preveu escollir un projecte per comarca, fins a un màxim de 6, d’acord amb la puntuació obtinguda d’acord amb les bases, en les quals es valora les mesures previstes pel projecte amb un impacte positiu al territori en termes socials, de sostenibilitat, equilibri territorial, d’enfortiment democràtic, d’innovació i sempre que s’assoleixi la puntuació mínima requerida en termes de viabilitat del projecte i retorn social. En cas de no assolir aquesta puntuació es preveu poder escollir el següent projecte més puntuat independentment de la comarca o deixar-la deserta.

Un cop escollits els projectes, aquests rebran una formació i acompanyament intensiu durant el gener de 2021 per part de la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecentatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000€) dels respectius projectes.

Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell,  la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de la Diputació de Lleida, Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la DG de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental. 

El procés pretén donar continuïtat a les jornades de networking professional, impulsades aquests darrers anys, per intentar posar en pràctica noves formes de promoure l’ocupació i afavorir sinergies entre el teixit socioeconòmic en l’actual context d’incertesa i creixents dificultats amb la finalitat de donar suport a iniciatives i projectes emprenedors que tinguin un retorn social al territori.