Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Apropa't al Romànic del Pallars Sobirà

Primeres jornades de dinamització del Patrimoni cultura al Pallars Sobirà
Apropa't al Romànic del Pallars Sobirà
Apropa't al Romànic del Pallars Sobirà

DIMECRES 20 OCTUBRE 2021

Des de la Conselleria de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà s’ha impulsat la celebració d’unes jornades de dinamització del patrimoni cultural de la comarca, adreçades a tothom, i hem considerat oportú començar pel romànic, amb la confiança que en properes edicions puguem posar el focus sobre altres àmbits del patrimoni. Aquest any, per fer-ho possible comptem amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. 

Un dels principals objectius és que la població local conegui millor l’abast, la riquesa i la diversitat d’aquest patrimoni i n’esdevingui el seu principal defensor i difusor, especialment el sector turístic, per a qui aquest patrimoni constitueix un dels principals recursos i atractius de què disposem.

 

Com veureu, hem dissenyat una proposta amb fórmules diferents, però complementàries (conferència, vídeos i visites guiades), que ens han de permetre apropar-nos i conèixer millor aquest patrimoni i, en aquest sentit, comptem tant amb experts especialistes en l’estudi i divulgació del romànic, com amb experts guies interpretadors que ja fa temps que donen a conèixer el patrimoni cultural del Pallars Sobirà.

 

Confiem doncs que aquesta proposta desvetlli el vostre interès i esdevingui, alhora que una experiència satisfactòria, una eina de dinamització cultural i econòmica del Pallars Sobirà.

PROGRAMA:

 

  • Dissabte, 23 d’octubre.  Antigues escoles de Sorpe.

 

-       11.00h. Benvinguda.

Sr. Xavier Llena Cano, Alcalde d’Alt Àneu.

Sr. Carlos Isus Castellarnau, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Sra. Estefania Rufach i Fontova, Vicepresidenta de L’Institut d’Estudis Ilerdencs.

-       11,15h. Presentació Jornades a càrrec de la Sra. Laura Tristán, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

-       11.20h. Presentació vídeos Youtube. A càrrec de David Pociello, Arqueòleg i guia interpretador

-       11. 40h. Conferència inaugural. L’art romànic pirinenc, avuiEl Pallars Sobirà. A càrrec d’Immaculada Lorés, catedràtica d’art medieval de la Universitat de Lleida, membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Sessió en format presencial i en línia

 

  • Dimarts, 26 d’octubre. Son.

-       10-12h.Visita al Centre d’Interpretació del Romànic i a l’església dels Sts. Just i Pastor de Son. A càrrec de Toni Anyó, historiador i antropòleg, i Lluís Fíguls, informàtic. Pyrenea.

 

  • Dimecres, 27 d’octubre. Ginestarre-Farrera

- 10-11h. Visita a Sta. Maria de Ginestarre. A càrrec d’Ivan Catena, guia-interpretador. Terra Viva.

- 12-13h. Visita Santa Maria de la Serra a Farrera. A càrrec d’Àngel Bringué, alcalde de Farrera i Xavier Català, tècnic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

 

  • Dijous, 28 d’octubre. Baiasca-Gerri de la Sal.

-       10-11h. Visita a St. Serni de Baiasca. A càrrec de Milagros Guardia, catedràtica d’art medieval de la Universitat de Barcelona i Josep Tugues, arqueòleg i tècnic de l’Ecomuseu de les valls d’Àneu.

-       12-13h. Visita a Sta. Maria de Gerri de la Sal. A càrrec de Peperepep Cultural i Immaculada Lorés.

  

 

Informació i inscripcions

 

La inscripció és gratuïta. Per inscriure-us podeu trucar al 973 626436 o enviar un correu a reserves@ecomuseu.com. Totes les visites seran només presencials, excepte la sessió inaugural que també serà reproduïda en línia.

 

 

 

 

Document Actions