Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Commemoració del Dia per l’Alliberament LGBTIQ+

NOTÍCIA SAI 28J- El 28 de juny es commemora el Dia per l’Alliberament LGBTQ+, dit també Dia de l’Orgull. Us fem arribar el manifest de la Generalitat i us informem dels actes previstos (teniu més informació als cartells adjunts)

DIMECRES 19 JUNY 2024

El 28 de juny es commemora el Dia per l’Alliberament LGBTQ+, dit també Dia de l’Orgull. Us fem arribar el manifest de la Generalitat i us informem dels actes previstos (teniu més informació als cartells adjunts)

L’acte institucional de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran tindrà lloc el dijous 20 de juny, a les 13 h, al Museu de Gerri de la Sal.

L’acte comptarà amb la intervenció del director general de Polítiques Públiques LGTBI+ de la Generalitat de Catalunya; una taula rodona a càrrec de les tècniques del Servei d’Atenció Integral LGTBI+ de les sis comarques de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, juntament amb l’antropòleg Bernat Aragó, on parlarem sobre el fenomen del sexili i la tasca dels Serveis d’Atenció Integral LGTBI+ a les comarques rurals; l’actuació d’Ofèlia Drags i la lectura de la Declaració institucional del 28 de juny de 2024, Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI+. En acabar, gaudirem d’un aperitiu.

 

La Jornada de l’Orgull LGBTIQ+; el 29 de juny a partir de les 17 h, a Rialp, tindrà lloc amb racó familiar, espectacle, bingo, rua i molt més. Comptarà amb un punt d’informació del SAI del Pallars Sobirà a la plaça de l’Ajuntament.

Una Jornada d’Escalada LGBTIQ+, el 30 de juny, a les 10 h, a Collegats. Aquesta Jornada lúdica  té per objectiu, a banda de la commemoració, fer xarxa i promoure la sociabilització entre les persones LGBTIQ+ del Alt Pirineu i l’Aran, en un entorn segur, llliure de LGBTIfòbia . Es comptarà amb dos guies per aquelles persones que ho necessitin. Acte organitzat pels SAIS del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

 

Per últim volem refermar des del SAI i de tots els serveis que conformen el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el nostre compromís amb la defensa dels drets de les persones LGTBI+.

Us animem a participar i gaudir dels actes i a fer-ne difusió per tal de fer notar l’Orgull de la nostra comarca per la diversitat d’expressió sexual i d’identitat de gènere.