Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà porta a terme el desenvolupament del pla de camins de l’any 2021.

En aquests moments ja s’ha actuat en la totalitat dels 15 municipis de la comarca, mitjançant 11 obres, que sumen un total de 247 quilòmetres i comporten una inversió final de 318.334 euros.
Pla de camins al Pallars Sobirà 2021
Pla de camins al Pallars Sobirà 2021

DIJOUS 28 OCTUBRE 2021

El desenvolupament del pla de camins s’ha executat en dos partides, una corresponent a pavimentació i ferm i una altra a cunetes i tanques de seguretat. Els fons ha estat adjudicat pel Departament de Vicepresidència, i de Polítiques Digitals i Territori. Fa dos anys que es concedeix la mateixa partida. Des del Consell Comarcal s’espera que a l’any 2022 es continuïn rebent aquestes ajudes, ja que de moment no hi cap partida programada i no se sap si es podrà disposar d’alguna inversió en el manteniment de camins a nuclis habitats.

La partida de pavimentació té un pressupost de 203.386 euros i ha facilitat les actuacions en els següents accessos:

Carretera de Norís (Alins), carretera de Baén (Baix Pallars), accés al Parc Nacional (Espot), accés a Arrós (Esterri de Cardós), accés a Jou i Dorve (la Guingueta d’Àneu), carretera de Boldís Sobirà i Jussà (Lladorre), carretera de Beraní (Rialp), carretera de Malmercat (Soriguera), carretera d’Enviny (Sort), carretera de Tírvia, carretera d’Estaón (Vall de Cardós).

Pel que fa a la partida de cunetes i tanques de seguretat el pressupost suma un total de 114.948 euros i s’ha actuat en els accessos següents:

Carretera de Norís (Alins), carretera de Son (Alt Àneu), carretera de Farrera i Montesclado (Farrera), carretera d’Estaón (Vall de Cardós) i a la carretera d’Esterri d’Àneu.

Pel que fa a cunetes pavimentades, consten la carretera de Burgo a Lladorre (la Guingueta d’Àneu) i la carretera d’Aidí a Llavorsí.

Es preveu que l’execució de les obres finalitzi el 31 d’octubre de 2021.

Document Actions