Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova adjudicació del servei de menjador escolars al Pallars Sobirà

S’inclouran 10 productes de la província de Lleida km 0 i 10 productes ecològics.
Menjador escolar
Menjador escolar

DIMECRES 10 MARÇ 2021

NOVA ADJUDICACIÓ DEL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR AL PALLARS      SOBIRÀ

     S’inclouran 10 productes de la província de Lleida km 0 i 10 productes ecològics

 

El passat 1 de març l’empresa ALESSA CATERING SERVICES SAU començà a donar servei als menjadors de Sort, Rialp, Llavorsí i Tírvia després de guanyar el concurs licitat pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà en ser l’empresa que havia obtingut la màxima puntuació de les 5 que es van presentar.

Prèviament al concurs el Consell Comarcal es va reunir diverses vegades amb totes les parts implicades, AMPES, ajuntaments i director/es dels diferents centres escolars, d’aquestes trobades en va sortir un concurs amb consens en les parts més essencials.

El preu de menjador ha quedat fixat en 5,19 €/dia per als alumnes fixos, és a dir, els alumnes que contracten el servei tres o més dies a la setmana, i 5,71€/dia per als alumnes esporàdics, aquells usuaris que contracten el servei d’ús puntual.

Fruit d’aquest concurs s’ha aconseguit:

1.- Que l’empresa doni dinars gratuïts que farà que els alumnes amb domicili als municipis de Sort, Rialp o Llavorsí i que no tenen escola al seu poble puguin beneficiar-se d’un descompte aproximat d’un euro diari. Aquest ajut es farà efectiu a les famílies, en acabar el curs, un cop comprovats els dies d’assistència al menjador i estar al corrent del pagament corresponent.

2.- Que els alumnes de famílies nombroses i monoparentals tindran un 10% de descompte en el preu del servei.

3.- Que l’empresa tingui a disposició del Consell, un nutricionista i, com a mínim, un monitor-vetllador, si és necessari, que es destinarà a l’atenció individualitzada durant el servei de menjador per a alumnes amb disminució física i/o psíquica, amb informe de l’EAP, prèvia sol·licitud del centre escolar i sempre que no siguin atesos per la figura d’un vetllador sufragat pel Departament d’Ensenyament.

 4.- En els àpats:

  • S’inclouran 10 productes de la província de Lleida km 0 i 10 productes ecològics.

 

  • Es destinaran un mínim del 50 % d’aliments de temporada en l’elaboració dels menús.

 

  • S’utilitzarà oli d’oliva verge extra per amanir i per cuinar, i sistemes de cocció més saludables.

 

5.- Respecte a la ràtio de monitors, s’ha compromès a complir 1/11 a P-3, 1/17 a P-4 i P-5 i 1/22 a Primària.

 

Per altra banda, en data 23/02/2021, l’Institut de Sort, IES Hug Roger III, ha aprovat en el seu consell escolar el Pla de funcionament del menjador amb l’annex del pla d’ús de les carmanyoles al menjador escolar per als alumnes no obligatoris. El preu d’aquest servei s’estableix en 1€ diari per cobrir les despeses de neteja i vigilància.

 

Per tal de vetllar per un acurat compliment de les condicions del concurs i per tal de valorar i comprovar el funcionament es faran reunions entre les parts implicades, centres escolars, AMPES, Consell Comarcal i Alessa, un cop cada trimestre.

Document Actions