Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arxiu Comarcal

Documentació històrica d’abast cronològic del segle X al XXI i fotografies del segle XX al XXI

HISTÒRIA

L'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà (ACPS), fins fa poc conegut per Arxiu Històric Comarcal de Sort (AHCSo), fou creat a partir d'un conveni signat per l'Ajuntament de Sort, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el 27 de juliol de 1992.

Les instal·lacions foren inaugurades per l'Honorable Conseller de Cultura, Joan Guitart i Agell, el 28 d'abril de 1995

Aquest edifici, forma part de la Xarxa d'Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya i, per tant, depèn del Departament de Cultura.

L'Arxiu representa una de les àrees que es gestionen des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. 


OBJECTIU

La custòdia del patrimoni documental de la comarca és la seva missió principal. Entenent com a custòdia, l'adquisió del contingut dels documents i la difusió de la informació.


SERVEIS

  • Organització de cursos, seminaris i conferències que es donen a conèixer a través de l'agenda cultural que publica el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i de tríptics de cartells.

Les propostes didàctiques d’exposicions s’elaboren amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Pallars Sobirà i el Camp d’Aprenentatge de les Valls d’Àneu.

També es treballa conjuntament amb els tutors de batxillerat per definir els temes dels treballs de recerca i es dona suport als alumnes que necessiten utilitzar els nostres fons per portar a terme la seva investigació.

  • Visites comentades de les instal.lacions de l'arxiu, adreçades fonamentalment a grups escolars o universitaris, però obertes a altres col.lectius de ciutadans interessats.

*Les visites han de ser concertades amb antelació a través de la pàgina web.

  • Ressenya periòdica de les activitats de l'arxiu a la publicació trimestral "Arxius. Butlletí de la Subdirecció general d'Arxius" del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L'Arxiu Comarcal compta amb una membresia gratuïta on a través del següent formulari, poden rebre informació sobre les activitats que es duen a terme dins d'aquesta àrea.

FORMULARI DE SOL·LICITUD D'ALTA 


HORARIS

Hivern: de l'1 d'octubre al 31 de maig ambdós inclosos. De dilluns a divendres de 9 a 15h

Estiu: de l'1 de juny al 30 setembre ambdós inclosos. De dilluns a divendres de 8 a 15h.


CONTACTE

Directora: Anna Moli Seriola

Tècnic: Jesus Sànchez 

Telèfon: 973 621 409

Adreça: C/ Joaquim Sostres, s/n; 25560 Sort

Web: http://cultura.gencat.cat/arxius/acps/

A/e: acpallarssobira.cultura@gencat.cat


XARXES SOCIALS

Twitter: @acpsobira