Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Varietats inscrites al Catàleg de Varietats locals d'interès agrari de Catalunya

El Catàleg de varietats locals d'interès agrari de Catalunya pretén recopilar les varietats locals d'interès agrari de Catalunya per tal de tutelar el patrimoni fitogenètic i poder-lo conservar. Us adjuntem l'enllaç on hi ha la última modificació.

DIMECRES 05 ABRIL 2023

La Subdirecció General d'Agricultura del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació és qui vetlla per donar compliment a l'objectiu del Catàleg: " contribuir a conservar, difondre i fomentar el conreu i la comercialització de les varietats locals de Catalunya. "

Per a poder inscriure una varietatat s'ha de presentar una sol·licitud d'inscripció (model A0310.02-DO1) i una memòria tècnica (el Departament conjuntament amb la Comissió de Varietats locals està creant models de memòries per les espècies de les varietats locals a inscriure).

La subdirecció demana una mostra de material vegetal inscrit per la seva conservació al Banc de llavors.

Per tal d'aprovar la varietat al Catàleg hi ha d'haver un informe preceptiu favorable de la Comissió de Varietats locals d'interès agrari de Catalunya.

https://agricultura.gencat.cat/web/.content/03-agricultura/pla-biodiversitat-cultivada/enllacos-documents/fitxers-binaris/17102022_Varietats-inscrites_CVL.pdf