Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TREBALL I FORMACIÓ

Treball i Formació

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà gestiona el programa Treball i Formació 2018 destinat a afavorir la inserció laboral millorant l’ocupabilitat i la formació de les persones en situació d’atur de més llarga durada.

El programa té com a objecte millorar l’ocupabilitat de les persones amb dificultats per accedir al mercat laboral mitjançant l’adquisició d’experiència laboral i la realització d’una formació que es dóna a terme durant el període del contracte i dins de l’horari laboral. Objectius:

  • Acompanyar i supervisar la inserció laboral.
  • Millorar l’ocupabilitat a través de contractacions.
  • Capacitar a les persones mitjançant actuacions formatives obligatòries.

 

En el marc d’aquest programa, el Servei Públic d’Ocupació a Catalunya subvenciona els contractes de treball d’una durada de 6 o 12 mesos a jornada completa i les accions formatives a realitzar de forma obligatòria.

Aquest projecte d’experiència laboral i formació compta amb una subvenció que estableix tres tipologies de persones participants. Enguany, 6 persones d'aquesta convocatòria pertanyen a la línia PANP, 2 a la línia PRGC i 2 a la línia DONA. Dels i les 10 participants, 6 treballaran amb el contracte de 6 mesos i 4 amb el de 12.

- Línia PANP:

Accions adreçades a persones en situació d’atur inscrites al Servei d’ocupació de Catalunya -no ocupades com a mínim 6 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data de prestació de la corresponent oferta d’ocupació-, no perceptores de prestacions –ni que estiguin pendents de reconeixement de les prestacions per desocupació o subsidi (RAI o PAO) ni de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA)- i preferentment més grans de 45 anys. Inclou dos tipus d’accions en funció de la durada de les contractacions, 6 o 12 mesos. Per les contractacions de 12 mesos han estat prioritàries les persones majors de 52 anys i sense cotització suficient per a la pensió de jubilació. I preferents, les persones amb un grau de discapacitat mínim del 33% o més.

- Línia PRGC:

Accions adreçades a persones en situació d’atur inscrites al Servei d’Ocupació a Catalunya destinatàries a la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), no perceptores de prestacions -ni que estiguin pendent de reconeixement d’una prestació per desocupació o subsidi (RAI o PAO)- o de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA). Inclou dos tipus d’accions en funció de la durada de les contractacions, 6 o 12 mesos. Per les contractacions de 12 mesos han estat prioritàries les persones de més de 52 anys i sense cotització suficient per a la pensió de jubilació. I preferents, les persones en fase d’exhaurir el termini de la RGC, les persones amb un grau de discapacitat del 33% o superior i les dones encarregades de la cura familiar. Només es pot formalitzar un contracte de treball per unitat familiar.

- Línia DONA:

Accions adreçades a dones en situació d’atur de molt llarga durada, inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya -com a mínim 12 mesos durant els 24 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d’ocupació- i no perceptores ni pendents del reconeixement de prestacions per desocupació o subsidi (RAI o PAO) o de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA). Les contractacions són de 12 mesos i han estat prioritàries les persones de més de 52 anys o amb un grau de discapacitat del 33%.

Les persones contractades pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà realitzen activitats i presten serveis dins dels següents projectes comarcals:

1: Conservació, manteniment i neteja de les àrees de contenidors de la comarca del Pallars Sobirà.

2: Millora del servei d’atenció als usuaris de les Deixalleries de Sort i Esterri d’Àneu.

3: Gestió de la Planta de Biomassa.

4: Conservació, manteniment i neteja del medi natural.

5: Suport per a la implementació de l’Administració electrònica.

Logo TF

El programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i amb el cofinançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social del Gobierno de España i el Fons Social Europeu.