Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'estació d'esquí d'Espot és guardonada amb els Premis Internacionals Starlight 2020

La Fundació Starlight ha premiat Espot Esquí per la seva divulgació del cel, els equipaments i les activitats astroturístiques
Pla obert del Centre d'Observació de l'Univers del Parc Astronòmic del Montsec, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)
Pla obert del Centre d'Observació de l'Univers del Parc Astronòmic del Montsec, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)

DIMECRES 16 DESEMBRE 2020

ACN Àger.-El Parc Astronòmic Montsec (PAM)-Centre d'Observació de l'Univers (COU) i l'estació de muntanya d'Espot han estat premiats per la Fundació Starlight en l'edició d'enguany dels Premis Internacionals Starlight, un reconeixement que es dona a entitats que vetllen i treballen per a la defensa i difusió de la llum de les estrelles i de l'astronomia. El PAM-COU ha guanyat el premi Starlight 2020 en la categoria d'Educació i Difusió de l'astronomia i el cel fosc, mentre l'estació d'Espot ha rebut una menció d'honor per les activitats de divulgació del cel nocturn que porta a terme. Els dos equipaments turístics d'FGC són els únics de Catalunya que han estat reconeguts gràcies a la seva tasca constant en la divulgació de l'astronomia.

A l'estació de muntanya d'Espot, enguany la Fundació Starlight li ha atorgat una menció d'honor en relació amb les activitats de divulgació del cel nocturn que es desenvolupen al voltant de les seves instal·lacions. Gràcies a l'espectacular cel del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, es pot gaudir d'un dels espais de muntanya més ben protegits dels Pirineus i d'Europa en l'àmbit de l'astronomia. L'any 2018, Aigüestortes ja va obtenir el reconeixement internacional com a Destinació Turística i Reserva Starlight.

La Fundació Starlight és l'entitat gestora de les certificacions Starlight en qualitat del cel i d'equipaments, així com d'activitats astroturístiques, amb l'aval del programa Home i Biosfera de la Unesco i l'Organització Mundial de Turisme. Cada any, organitza els Premis Internacionals Starlight amb quatre categories (Enllumenat; Desenvolupament Astroturístic; Educació i Difusió de l'astronomia, i Allotjaments específics).

L'estació de muntanya d'Espot, que dilluns 14 de desembre va obrir les seves instal·lacions per a la pràctica de l'esquí, aquesta temporada d'hivern 2020-2021 seguirà oferint l'activitat de Starlight Espot, on els participants poden observar l'excepcional cel amb un telescopi catadiòptric de la mà d'Obaga Activitats, entre altres propostes.

Notícia original al 324.

Document Actions