Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CAMPANYA DE FOMENT DEL COMPOSTATGE COMUNITARI AL PALLARS SOBIRÀ

Des del Servei de recollida de residus municipals del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, s’ha iniciat una campanya per promocionar el compostatge comunitari als pobles del Pallars Sobirà.

DIMARTS 21 DESEMBRE 2021

La matèria orgànica suposa gairebé el 40% en pes dels residus que generem als domicilis, de manera que és fonamental assegurar-ne una correcta separació i gestió. A més, mitjançant el compostatge es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar en instal·lacions de tractament llunyanes. D'aquest procés se n’obté compost, un adob natural i de qualitat molt útil per a horts, jardins i plantes ornamentals.

Així doncs, un equip d’educadors i educadores ambientals visitaran tots els habitatges dels pobles on es fa aquest tipus de gestió de la matèria orgànica i s’explicarà de com fer un bon ús dels compostadors. Per finalitzar la campanya, el dia 19 de febrer de2022, es farà una celebració a la planta de compostatge de Sort, on es realitzarà una formació sobre compostatge comunitari, a més d’una activitat familiar per a totes les edats.

Per qualsevol dubte o consulta, podeu trucar al telèfon 973 620 310, o bé enviar un correu electrònic a deixalleria@pallarssobira.cat.

        

Galeria d'imatges