Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Conrea, menja...COMPOSTA ... fertilitza, .. Repeteix"

Setmana internacional del Compost (ICAW), del 2 al 8 de maig al Pallars Sobirà.

DIVENDRES 07 MAIG 2021

Enguany es celebra la Setmana internacional del Compost (ICAW) del 2 al 8 de maig.

L’objectiu de la Setmana és promoure i sensibilitzar sobre el compost, la seva utilització i els seus beneficis. El lema d’enguany "Conrea, menja...COMPOSTA ... fertilitza, .. Repeteix", vol posar de manifest la importància de tancar el cicle de la matèria orgànica. 

Aquest cicle valoritza els materials orgànics convertint-los en recursos (compost) que són utilitzats com a fertilitzants en el sector agrari, afavorint sòls més sans que produiran aliments, que un cop consumits, poden generar nous residus que es tornen a compostar, de manera que comença  de nou el cicle...

Conrea, menja, COMPOSTA, fertilitza, conrea...

El compost aporta molts beneficis als nostres sòls, contribueix a l’increment de la matèria orgànica, l’activitat biològica, la biodiversitat, millora la fertilitat, l’estructura i retenció hídrica, prevenint així la seva erosió i degradació.

El cicle de la matèria orgànica i l’ús del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic.

Des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà es donaran saquets de compost a les oficines del Consell Comarcal de Sort i de la Deixalleria de Sort i, per tal de seguir amb la difusió i actuacions de la implantació de la recollida porta a porta a Gerri de la Sal, hi haurà uns big bags de compost a la Plaça de la Murriola i a l’Ajuntament de Baix Pallars per tal que els veïns d’aquest nucli puguin agafar el compost que es fa a la planta de compostatge de Sort.

En aquesta edició 2021, l’ARC promou el Sorteig FEM COMPOST on es proposa publicar fotografies a la xarxa social d’Instagram sobre la temàtica del compost amb els dos hashtags  #ICAWsorteig  i  #ICAW2021. Entre els participants,  es sortejaran tres cistelles de fruites i verdures ecològiques fertilitzades amb compost.

Us animem a participar i a vindre a buscar Compost Pallars Sobirà !!

Per a més informació podeu consultar l’apartat ICAW 2021 a la web de l’ARC en aquest enllaç http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/valoritzacio_reciclatge/el_compost/icaw/icaw_2021/

Galeria d'imatges