Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional del Reciclatge 2024

Avui és el Dia Internacional del Reciclatge: Recordem la Importància de Tenir Cura del Nostre Planeta aquest 17 de maig

DIVENDRES 17 MAIG 2024

Celebrem el Dia Internacional del Reciclatge, una data promoguda per la UNESCO per conscienciar sobre la importància del reciclatge i la cura del medi ambient. És una jornada perfecta per recordar el nostre compromís amb el planeta i reflexionar sobre les nostres pràctiques de consum i gestió de residus.

El reciclatge és una de les accions més senzilles i efectives que podem fer per contribuir a la sostenibilitat del nostre planeta. Quan reciclem, ajudem a reduir la quantitat de residus que arriben als abocadors i incineradores, disminuïm la contaminació de l'aire i l'aigua, i conservem els recursos naturals. Quan reciclem estem contribuint directament en la: 

  • Reducció de Residus que acabaran en el medi ambient.

  • En l'estalvi d'Energia i Recursos ja que els materials reciclats necessiten menys en el procés de la seva transformació.

  • Reduïm la contaminació al no necessitar extreure, refinar ni processar materials que reciclem.

  • Conservem Recursos Natural i deixem que el planeta respiri mentres conservem arbres, aigua i minerals.

I què podem fer per millorar?

Com en l'inici d'aquesta noticia demanem que avuí és un bon dia per reflexionar, aleshores farem un petit recordatori d'actuacions que tothom hauria de realitzar en el seu dia a dia per així anar accord amb el medi ambient i minimitzar el màxim l'impacte del nostre procés de vida sobre aquest planeta. 

  • Classificar Correctament els Residus: Assegurem-nos de separar correctament els residus orgànics, els envasos, el paper i cartró, el vidre i els residus no reciclables. Us pot ser d'utilitat davant del dubte, aquesta web que ens ajduar a classificar els residus correctament: https://www.residuonvas.cat/

  • Reutilitzar i Reduir: Abans de reciclar, pensem en maneres de reutilitzar els objectes i reduir el nostre consum. Comprar productes amb menys embalatge o utilitzar bosses reutilitzables són petites accions que marquen la diferència.

  • Participar en Iniciatives Comunitàries: Involucrem-nos en programes de reciclatge locals, neteges de platges o parcs, i altres iniciatives comunitàries. En aquest cas recordem que, com cada any, realitzem el Projecte Rius on fem neteja de rius degradats del Pallars Sobirà. Estigueu al cas del pròxims cops, on solen succeir a la tardor! Veieu aquí el resum de l'any passat

  • Educar i Conscienciar: Compartim informació sobre la importància del reciclatge amb familiars i amics.

Cada petit gest compta, i junts podem fer una gran diferència. Recordem que el reciclatge no és només una responsabilitat individual, sinó un compromís col·lectiu per un futur més net i sostenible.

Que tingueu un bon dia del Reciclatge!

Galeria d'imatges