Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mountain Calling / Iniciativa Rius 2022

Dos iniciatives de recollida de brossa i neteja en entorns naturals.

DIJOUS 27 OCTUBRE 2022

Durant aquest mes d’octubre el Servei de residus del Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha col·laborat en dos iniciatives de recollida de brossa i neteja d’entorns naturals promogudes per dues associacions de la comarca, la Mountain calling i la Iniciativa Rius.

La 2ª edició de la Mountain calling es va portar a terme els dies 1 i 2 d’octubre a les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé amb la col·laboració de 250 voluntaris i voluntàries i on es va recollir uns 800 kg de brossa, principalment ferralla, plàstics i rebuig.

Dins la 11ª IniciativaRius, liderada per l’Associació AEP, durant els dies 18, 20 i 22 d'octubre i amb la col·laboració de 200 persones voluntàries i els alumnes de les escoles i instituts de la comarca, s’ha participat en la recollida de residus a les lleres dels rius pallaresos. En aquest cas s’han recollit 1.780 kg de residus principalment ferralla, pneumàtics, runa, fibrociment, vidre, plàstics i rebuig.

Un cop recol·lectades les deixalles, s’han separat selectivament en les diferents fraccions, donant valor, d’aquesta manera a la importància que té per la comarca reciclar correctament.

Posteriorment el Servei de residus del Consell Comarcal les ha anat a recollir i portat a les seves instal·lacions a Sort per el seu reciclatge i valorització.