Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mountain Calling / Iniciativa Rius 2023

Durant el passat mes d’octubre el Servei de residus del Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha col·laborat en dos iniciatives de recollida de brossa i neteja d’entorns naturals, la Mountain calling i la Iniciativa Rius, promogudes per dues associacions de la comarca.

DIMARTS 14 NOVEMBRE 2023

Durant el passat mes d’octubre el Servei de residus del Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha col·laborat en dos iniciatives de recollida de brossa i neteja d’entorns naturals promogudes per dues associacions de la comarca, la Mountain Calling i la Iniciativa Rius.

La 3ª edició de la Mountain Calling, liderada pel col·lectiu Loser Surfers, es va portar a terme els dies 30 de setembre i 1 d’octubre a les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé amb la col·laboració de 300 voluntaris i voluntàries i on es va recollir uns 1.700 kg de brossa, dels quals 450 kg de ferralla, 150 plàstics, 70 kg de runa i la resta de rebuig.

Posteriorment, dins la 12ª edició de la IniciativaRius, portada a terme en diverses actuacions durant el mes d’octubre i  liderada per l’Associació Esportiva Pallars (AEP) i la col·laboració de l’empresa Tragsa, amb la col·laboració també de 200 persones voluntàries i més de 500 escolars de les escoles i instituts de la comarca, s’ha participat en la recollida de residus a les lleres dels rius Noguera de Vallferrrera, Noguera de Tor i Noguera Pallaresa. En aquest cas s’han recollit 2.190 kg de residus, entre els que hi havia 700 kg de ferralla, 200 kg de pneumàtics, 150 kg de runa, 100 kg de fusta, 50 kg de fibrociment, 50 kg de vidre, 40 kg de llaunes i 900 kg de rebuig.

Com cada any un cop recol·lectades les deixalles, s’han separat selectivament en les diferents fraccions, donant valor, d’aquesta manera a la importància que té per la comarca reciclar correctament.

Posteriorment el Servei de residus del Consell Comarcal les ha anat a recollir i portat a les seves instal·lacions a Sort per el seu reciclatge i valorització.