Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

RECOLLIDA SELECTIVA EN ESTACIONS D'ESQUÍ

L'ARC (Agència de residus de Catalunya) publica les bones pràctiques en la recollida de residus a les pistes d'esquí del Pallars Sobirà (Portainé i Espotesquí)

DIMECRES 22 ABRIL 2020

Volem compartir amb vosaltres l'experiència i les accions en la recollida de residus que portem a terme a les estacions d'esquí de la comarca del Pallars Sobirà.

Aquesta iniciativa s’inicia amb la intenció de reduir i millorar la separació la gran quantitat de residus generats a les estacions d’esquí de la comarca. Les estacions d’esquí generen gran quantitat de residus i molt diversos, tot tipus de residus municipals (principalment envasos i residus d’un sol ús, paper i cartró, orgànica) i residus industrials. Els residus industrials els gestionen a través d'empreses externes, especialitzades, però els residus municipals es gestionen i recullen a través de l'ens local que s’encarrega de la recollida a la comarca, en aquest cas el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

L'any 2015 es va iniciar la recollida porta a porta a molts nuclis de la comarca, incorporant-se la recollida de la fracció orgànica, clau en la gestió i tractament dels residus municipals, que fins llavors no s’estava portant a terme.

Al final del 2017 el Consell Comarcal i Skipallars van fer un Pla de Millora amb l’objectiu i finalitat de poder gestionar aquesta fracció a les estacions d’esquí de la comarca. Fins ara a les estacions d’esquí de la comarca feien separació del paper, envasos i vidre, mentre la fracció orgànica era un tema pendent per la dificultat en la seva recollida i transport fins a la planta de compostatge de Sort.

En l'actualitat seguim amb aquest sistema de recollida, treballant per millorar dia a dia la separació i la recollida dels residus en les estacions d'esquí.

Aquí us deixem l'experiència explicada a través de la Plataforma Residus Municipals

Recollida de residus a les pistes d'esquí del Pallars Sobirà