Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Setmana Europea de Prevenció de Residus 2022

Entre els dies 19 a 27 de novembre del 2022 ha tingut lloc la 14a edició de la Setmana Europea de Prevenció de Residus i el dia temàtic ha posat el focus en els tèxtils.

DIVENDRES 02 DESEMBRE 2022

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

Una Setmana Europea serveix entre altres coses per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

 

Enguany ha tingut lloc la 14a edició, entre els dies 19 a 27 de novembre del 2022, i el dia temàtic ha posat el focus en els tèxtils.

Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l'habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. Per respondre al repte, des de la Comissió Europea es treballa amb una estratègia global de la UE pels tèxtils, amb mesures per potenciar el percentatge de recollida selectiva, de reutilització i de reciclatge dels tèxtils. A Catalunya el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%.

En aquest marc, el Servei de residus del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el passat dia 30 de novembre, va realitzar un taller de creació i fabricació d’una bossa tipus “Tote bag” amb roba reciclada i retalls de roba procedents d’un taller de costura.