Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Setmana internacional del Compost (ICAW)

Conrea, menja, COMPOSTA, fertilitza, conrea...

DIMARTS 17 MAIG 2022

Enguany novament s’ha celebrat la Setmana internacional del Compost (ICAW), del 2 al 8 de maig.

L’objectiu de la Setmana és promoure i sensibilitzar sobre el compost, la seva utilització i els seus beneficis i posar de manifest la importància de tancar el cicle de la matèria orgànica. 

Aquest cicle valoritza els materials orgànics convertint-los en recursos (compost) que són utilitzats com a fertilitzants en el sector agrari, afavorint sòls més sans que produiran aliments, que un cop consumits, poden generar nous residus que es tornen a compostar, de manera que comença  de nou el cicle...

El compost aporta molts beneficis als nostres sòls, contribueix a l’increment de la matèria orgànica, l’activitat biològica, la biodiversitat, millora la fertilitat, l’estructura i retenció hídrica, prevenint així la seva erosió i degradació.

El cicle de la matèria orgànica i l’ús del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic.

Per col·laborar amb aquesta setmana, des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, s’ha fet uns tallers didàctics i divulgatius a l’CEIP Àngel Serafí Casanovas de Sort als quals han pogut participar tots els cursos d’educació infantil d’aquest centre. En aquest tallers s’ha explicat les diferents maneres que es gestiona i composta la matèria orgànica al Pallars Sobirà ja sigui mitjançant  compostadors comunitaris als nuclis més petits de la comarca com mitjançant la Planta de Compostatge de Sort amb la orgànica obtinguda gràcies a la recollida porta a porta als nuclis més grans.

Per a més informació podeu consultar l’apartat ICAW 2022 a la web de l’ARC en aquest enllaç.

https://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/valoritzacio_reciclatge/el_compost/icaw/