Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quants residus generem?

Quantes deixalles generaràs aquests dies?

3r.jpg

Coneixer els residus que generem i la quantitat ens farà ser mes conscients, per aixo ús convidem a complir un objectiu clar: disminuir-los.

Com ho fem?

Només tindrem en compte les cinc fraccions bàsiques:

koloreak.jpg

-El gris, de rebuig

-El groc, d'envasos i llaunes

-El marró, de la matèria orgànica

-El verd, d'ampolles i vidre

-El blau, de paper i cartró

Des d'avui fins a l'últim dia de mes, pesarem cada cubell abans de treure'l al portal o anar-lo a llençar al contenidor. Aixo ho podem fer amb la bàscula de casa (la mateixa que utilitzem per pesar-nos nosaltres) ja sigui amb cubell o am bossa, en el cas del cubell, haurem de restar el pes d'aquest i per fer-ho caldra que pesem el cubell buit i li restem al pes del cubell am el residu generat. Prenem nota del pes i del tipus de residu, a final de mes veurem la quantitat que generem per cada fracció.

Creus que pots reciclar més del 50%?

Segur que sí, si posem cada deixalla allà on toca, que és ben fàcil. La Unió Europea obliga els estats i els municipis a superar el 50% de reciclatge des de 2020. Fem-ne una prova fins a finals de mes i en veuràs el resultat.

Pots compartir amb nosaltres el resultat final al correu de la deixalleria:

deixalleria@pallarssobira.cat

Quant reciclem a Catalunya?

Podríem dir que no tenim els deures fets. A Catalunya, amb dades de l'Agencia Catalana de Residus, només es va arribar al 42% el 2018. I d'un total de 947 municipis, només 295 arriben o superen el 50%, és a dir, ja han fet la feina. Els municipis que són al podi en reciclatge el 2018 són:

-Matadepera, 90.87%

-Vilablareix, 90.57%

-Argentona, 87.86%

1584363499628.jpg