Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

On va cada residu?

La recollida selectiva i el reciclatge ofereixen nombrosos beneficis ambientals, econòmics i socials. Contribueixen a la conservació dels recursos naturals, a la reducció de les emissions contaminants, a l’estalvi de costos i a la creació d’oportunitats econòmiques sempre i quan, es realitzi correctament el fraccionament.

Reciclar els materials que generem no només redueix els costos associats a la gestió i eliminació dels residus en abocadors, sinó que també permet generar ingressos a través del retorn dels residus valoritzables. Els materials reciclats poden ser venuts a empreses que els reutilitzen en els seus processos productius, tancant així el cicle de vida dels productes i fomentant una economia circular.

ENVASOS

QUÈ HI LLENÇAREM?

marca-de-la-senal.png

  • Bosses de plàstic, safates de porexpan, ampolles, esprais, tetrabricks, llaunes de begudes, llaunes d'aliments, paper d'alumini, envasos de iogurts i la seva tapa, bosses de menjar, safates de plàstic, caixeta de fusta de la fruita.

  error.png

  • Joguines, mànegues de regar, tubs, materials com cintes de vídeo i CD, i envasos de productes perillosos (com dissolvents o pintures), etc., que van a la deixalleria.

envasos_gironesrecicla.png

PAPER i CARTRÓ

QUÈ HI LLENÇAREM?

marca-de-la-senal.png

  • Oueres, paper de diari, capses de cartró, paper de revistes, fulles de paper.

  error.png

  • Paper i material brut, com ara tovallons de paper o paper de cuina tacats d’oli, que van al contenidor marró.

papercartro_gironesrecicla.png

VIDRE

QUÈ HI LLENÇAREM?

marca-de-la-senal.png

  • Ampolles de vidre com les d'oli, de caldo, de cerveses, etc.

  error.png

  • Vasos trencats, vidres plans, miralls, restes de ceràmica, plats, bombetes, fluorescents, etc., que van a la deixalleria.

vidre_gironesrecicla.png

ORGÀNICA

QUÈ HI LLENÇAREM?

marca-de-la-senal.png              

  • Restes de menjar, closques d'aliments d'ous o fruits secs, llavors, gespa, flors, substrat, llumins, escuradents, bosses d'infusions, filtres de cafè, marró del cafè, espines de peix, paper de cuina tacat d'aliments, ossos de la carn, peles de fruita, fruita i verdura caducada.

  error.png

  • Restes d’escombrar, cabells, bolquers i excrements d’animals, que van al contenidor gris.

organica_gironesrecicla.png

RESTA

QUÈ HI LLENÇAREM?

marca-de-la-senal.png                    

  • Tot alló que no podem reciclar com ara: Borilles i cendres de les cigarretes, porcellana, gots de vidre trencats, escombres, material d'oficina com llapissos i bolígrafs, cinta adhesiva, paper adhesiu, paper plastificat, ceràmica, volquers, sorres d'animals, tirites, mascaretes, guants de làtex, la pols de casa, etc.

resta_gironesrecicla.png

Per saber-ne més

Si encara tens dubtes en relació com separar correctament les fraccions, us recomanem que accediu al web creat per la Generalitat i l'Agència de Residus de Catalunya, on podeu trobar informació al detall de tots els tipus de residus possibles:  RESIDU ON VAS?

També us podeu descarregar, i si voleu imprimir, el pòster en format DIN A3 que ha realitzat el Consell Comarcal del Pallars Sobirà que resol de manera visual els dubtes que podem tenir a l'hora de fraccionar en el nostre dia a dia.

Funcionament del servei de recollida porta a porta (1).jpg