Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noticies

Dia Internacional per la Visibilitat Trans*

Dia Internacional per la Visibilitat Trans*

El 31 de març es commemora el Dia Internacional per la Visibilitat Trans*, una jornada commemorativa LGBTI que va néixer el 2009 de la mà de l’activista trans* estadunidenca Rachel Crandall, com a reacció pels pocs dies festius LGBTI que *celebraven* la visibilitat de les persones trans*. Enguany, cal celebrar amb més força que mai el Dia per la Visibilitat Trans*, el col•lectiu trans* necessita l’aprovació de la Llei per a la Igualtat Plena de les Persones Trans. #visibilitattrans #jornadalgbti

Convocatòria per artistes per sensibilitzar sobre les violències de gènere

Convocatòria per artistes per sensibilitzar sobre les violències de gènere

S’obra convocatòria per a artistes residents a l’Alt Pirineu i Aran per realitzar una obra (en qualsevol disciplina artística) que tingui com a eix la sensibilització sobre les violències de gènere. Es representarà una obra a cada municipi participant de la comarca del Pallars Sobirà. El projecte està impulsat pels ajuntaments de la comarca del Pallars Sobirà i el Consell Comarcal.

CURSOS DE CATALÀ ONLINE (ALFABETITZACIÓ I NIVELL BÀSIC)

CURSOS DE CATALÀ ONLINE (ALFABETITZACIÓ I NIVELL BÀSIC)

El coneixement de l’idioma és una eina imprescindible per una major integració de les persones nouvingudes dins el territori. Facilitar el coneixement i promocionar la utilització de la llengua catalana entre tota la població no catalanoparlant del Pallars Sobirà, especialment als ciutadans d’origen estranger, i estendre l’ús del català a tots els entorns de convivència i relació social és un dels principals objectius del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

MES DE LES SEXUALITATS I LES RELACIONS SANES

MES DE LES SEXUALITATS I LES RELACIONS SANES

El proper 20 de novembre és el dia internacional de la memòria trans i el proper 25 de novembre es celebra el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, és per aquest motiu que, el Consell Comarcal se suma a les reivindicacions que clamen ambdós dies internacionals: la igualtat entre persones independentment de la seva Identitat de gènere i la fi de qualsevol tipus de violència per aquest motiu. Des del SIAD –Servei d’Informació i Atenció a les Dones-, amb la col•laboració de l’Oficina Jove, s’ha organitzat “Novembre. Mes de les sexualitats i les relacions sanes” per treballar per aquest objectiu.

L’empresa Fruasa d’Alcarràs dóna fruita al Banc d’aliments del Pallars Sobirà

L’empresa Fruasa d’Alcarràs dóna fruita al Banc d’aliments del Pallars Sobirà

L’Associació Rotary Club Espot-Pallars va facilitar el contacte de l’empresa FRUASA. IMPORT EXPORT SA d’Alcarràs, que es solidaritza amb la gent més vulnerable davant la situació de crisi econòmica i social i col•labora amb el Banc d’aliments del Pallars Sobirà, realitzant donacions de fruita de proximitat, seleccionada i de qualitat.

Document Actions