Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noticies

MES DE GENER. DONES REPRESALIADES

MES DE GENER. DONES REPRESALIADES

GERTRUDIS COMENGE, de casa Nanroi de València d’Àneu. MARTINA RIBÓ i NATIVIDAD GINESTA, de casa Llinatge d’ Escalarre. MARIA BARRÓS, de casa Joli d’ Unarre. MARIA PERÓ i JOANA BARDINA, de casa Lluís d’Escaló. PAULA RIUS, de casa Peirot d’Escaló. RITA TICÓ, de casa Basté d’Escaló. Aquesta és la llista de les dones que, actualment, se sap que van ser torturades i assassinades l’any 1938 durant la repressió de postguerra orquestrada pel general Sagardía.

Calendari 2024. Amb nom de dona

Calendari 2024. Amb nom de dona

Ja podeu recollir el calendari 2024 “Amb nom de dona” al vostre ajuntament. El Consell Comarcal i tots els ajuntaments de la comarca, han unit esforços per a donar visibilitat a dones i col·lectius de dones que han estat o encara ho són, rellevants al Pallars Sobirà. Per aquest motiu es va iniciar al 2023 la campanya Amb nom de dona, que ara pren forma de calendari 2024 per al gaudir de tota la ciutadania.

GRAN RECAPTE D’ALIMENTS. 24 i 25 DE NOVEMBRE DE 2023

GRAN RECAPTE D’ALIMENTS. 24 i 25 DE NOVEMBRE DE 2023

Els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, adherits a la iniciativa de l’Associació del Banc dels Aliments de Lleida, i amb la col·laboració de Creu Roja Pallars Sobirà, participem en la campanya GRAN RECAPTE consolidant-se com una de les grans fites solidàries, guanyant-se l’estima i el suport de la ciutadania. L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn.

Campanya “Acollir és fer família”

Campanya “Acollir és fer família”

La Delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran us convida a la presentació de la campanya "Acollir és fer família", que tindrà lloc a la Sala Immaculada de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell el proper 21 de novembre, a les 18.30 h. Serà un acte obert, i amb la participació de famílies acollidores i noies i nois que han passat pel procés d'acollida. Podreu conèixer les seves experiències de primera mà.

NOVEMBRE, DE LES SEXUALITATS I LES RELACIONS SANES

NOVEMBRE, DE LES SEXUALITATS I LES RELACIONS SANES

Des del SIAD –Servei d’Informació i Atenció a les Dones- i el SAI –Servei d’Atenció Integral-, dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, s’ha organitzat per cinquè any consecutiu “Novembre, de les sexualitats i les relacions sanes”. Aquest projecte dóna una mirada en positiu, educadora i sensibilitzadora, que promou canvis en la manera d'entendre la sexualitat i les relacions afectives per tal d'incidir alhora en la disminució i eradicació de les violències.

Èxit dels “Punt Lila” al Pallars Sobirà

Èxit dels “Punt Lila” al Pallars Sobirà

Aquest estiu els “Punt Lila” han tornat a estar presents al Pallars Sobirà i s’han consolidat com una proposta de sensibilització i prevenció de les violències masclistes i LGBTIfòbiques a les nostres festes. Els “Punt Lila” han comptat amb dues carpes amb els missatges “Diem Prou a les violències masclistes” i “Només Sí és sí. Respecta’m” que han facilitat la seva visibilització. Les carpes “Diem Prou”, adquirides entre tots els ajuntaments de la comarca, a partir d’aquest novembre es podran cedir, a l’entitat que ho sol·liciti, omplint un senzill formulari on-line.