Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25 de novembre. Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 2021

Al Pallars Sobirà, els actes institucionals que tindran lloc en commemoració del 25N són: De 12 a 12.15 h davant l’ajuntament de Sort: Concentració amb lectura del Manifest a càrrec de l’ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. De 19.30 a 20.30 h a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu: Lectura del Manifest, a càrrec de l’ajuntament d’Esterri d’Àneu i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Presentació dels llibres d’educació sexo-afectiva, a càrrec del personal de la Biblioteca municipal i el servei SIAD del Consell Comarcal. Espectacle BioLentes, amb Ivet Eroles i Noemí Busquets.
Programa 25N
Programa 25N

DIMARTS 23 NOVEMBRE 2021

El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l’opinió pública envers aquesta xacra. Aquesta data, commemora el brutal assassinat de tres activistes polítiques de la República Dominicana.

Per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència Masclista 2021 la Generalitat de Catalunya, les Diputacions i altres organismes públics han consensuat un Manifest, al qual s’adhereixen els ens locals, i que aquest any, focalitza en la Llei 17/2020 de 22 de desembre que modifica i amplia la llei 5/2008 del 24 d’abril, del dret de les dones a l’eradicació de les violències masclistes. 

Al Pallars Sobirà, els actes institucionals que tindran lloc en commemoració del 25N són:

  • De 12 a 12.15 h davant l’ajuntament de Sort:  Concentració amb lectura del Manifest a càrrec de l’ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
  • De 19.30h a 20.30 h a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu:

       . Lectura del Manifest, a càrrec de l’ajuntament d’Esterri d’Àneu i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

       . Presentació dels llibres d’educació sexo-afectiva, a càrrec del personal de la Biblioteca municipal i el servei SIAD del Consell Comarcal.

       . Espectacle BioLentes, amb Ivet Eroles i Noemí Busquets.

Durant tot el mes de Novembre, s’han celebrat actes en el marc de “Novembre, mes de les sexualitats i les relacions sanes”, dels quals resten:

  • 25 N. Taller de diversitats sexuals i violències, amb GR-Feminista a Cicles Formatius, de l’INS Hug Roger.
  • 26, 29 i 30 N. Tallers de sexualitats i bon tracte, amb La Ciranda a l’alumnat de Primària de les Escoles.
  • 29 N Xerrada “Acompanyant la sexualitat a la infància”, amb La Ciranda, adreçada a famílies i professionals de l’educació. (Inscripcions: ja.cat/sexualitat_infancia)

Des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Pallars Sobirà (SIAD), us animem a participar dels actes commemoratius del 25N, per fer palès el compromís de la ciutadania de la nostra comarca amb la lluita contra les violències masclistes.

 

 

 

 

 

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Document Actions