Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25N. ACTE DE COMMEMORACIÓ PER L’ERRADICACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

El 25 de novembre és el dia per a l’ erradicació de les violències masclistes. Aquest mateix dia es realitzarà l’acte de commemoració al cinema “Els Til•lers” de Sort a les 19 hores, on es presentarà la sèrie “Dones supervivents al Pallars Sobirà”, cinc càpsules en format vídeo del relat de cinc dones que han patit violència a la comarca del Pallars Sobirà
25N. ACTE DE COMMEMORACIÓ
25N. ACTE DE COMMEMORACIÓ

DIVENDRES 18 NOVEMBRE 2022

El resultat ha estat fruit d’una sèrie d’entrevistes realitzades per part de la tècnica del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Pallars Sobirà) durant el 2021 a dones que han patit violència i han estat ateses pel Servei. La informació ha estat tractada de forma anònima: Les veus dels vídeos, són doblatges, lectures dramatitzades per altres dones que s’hi han prestat de forma voluntària. Cada vídeo respon a una pregunta formulada al llarg de l’entrevista i que funciona com a fil conductor del posterior treball de gravació i edició tant de les imatges com de la composició musical que s’ha estat elaborant durant l’any 2021 i 2022.

L’objectiu de “Dones supervivents al Pallars Sobirà” és, a partir del relat en primera persona, apropar la realitat de les violències masclistes i combatre la percepció del “aquí no passa!”, ja que sí, passa a totes les comarques, també a les de muntanya i no distingeix entre procedència ni classe social. Els vídeos inclouen, a més, dades útils per fer-nos una major representació del que signifiquen les violències masclistes.

Aquesta minisèrie està ideada i impulsada pel SIAD del Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca. La gravació i l’ edició ha estat a càrrec de Felipe Valladares, amb música original de Ricard Castellarnau.

Obrirà l’acte el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i es comptarà  amb la presència de la consellera d’Igualtat del CCPS i l’alcalde de Sort per a la lectura del manifest. També hi participaran professionals de l’àmbit i testimonis que formaran part d’un col·loqui a l’entorn dels vídeos i la violència masclista al Pallars Sobirà. A més, hi col.laboraran la Cia. ConTremporànies i Ntlades.

Programa:

19 h. Benvinguda per part del President del CCPS

19.10 h. Trencant el silenci, Cia. ConTremporànies.

19.25 h. Lectura del manifest

19.30 h. Fragment d’Ataràxia, Cia. Ntlades

19.40 h. Presentació “Dones supervivents al Pallars Sobirà”, Coordinadora de SS i tècnica SIAD

19.45 h. Projecció dels vídeos

20 h. Col·loqui obert

20.30 h. Tancament

Document Actions