Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25N, DIA PER A L’ERRADICACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes al Pallars Sobirà, s’ha organitzat un acte institucional a Sort el mateix dia 25, així com un espectacle de circ, la inauguració d’una placa “Amb nom de Dona” i, es continua amb els tallers i xerrades del “Novembre de les sexualitats i les relacions sanes”.

DILLUNS 20 NOVEMBRE 2023

El 17 de desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l’Eradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l’opinió pública envers aquesta xacra. Aquesta data, commemora el brutal assassinat de tres activistes polítiques de la República Dominicana.

Per commemorar aquest dia es realitzarà un acte institucional el dia 25 a les 11 h al Cinema Els Til·lers de Sort, amb el següent programa:

11 h Benvinguda, vicepresidenta del CCPS

11.10 h Lectura del manifest, consellera d’Igualtat del CCPS i l’Ajuntament de Sort

11.30 h Esquetxos teatrals amb Aplec d’Esdrúixoles i Tarambanes

11.40 h Conversa amb Laia Serra, advocada penalista i activista feminista

12 h Col·loqui obert i cloenda

El mateix dia 25 a les 12.30 h, a la plaça de La Roca de València d’Àneu hi haurà l’acte d’inauguració de la placa “Amb nom de Dona dedicada a Gertrudis Comenge i la resta de dones assassinades durant la guerra i la postguerra. S’acompanyarà d’un parlament d’Oriol Riart, amenització musical i pica-pica.

El divendres 24 a les 20 h, al cinema Els Til·lers de Sort, podreu gaudir de l’espectacle “Breach”, de la Cia. Som Noise. Entrades a sort.cat

Per altra banda, durant el mes novembre i desembre continuen els tallers i xerrades de “Novembre, mes de les sexualitats i les relacions sanes”, adreçats a la comunitat educativa (alumnat, professorat i famílies), organitzat pel SIAD i el SAI dels Serveis Socials, del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Des del Consell Comarcal s’anima a la ciutadania ha participar dels actes institucionals així com els actes promoguts per altres entitats per tal de fer palès el compromís de la nostra comarca amb la lluita contra les violències masclistes.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges