Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al Pallars Sobirà abordem les violències sexuals i promovem espais “Amb nom de dona”.

Aquest estiu serà encara més lila a la nostra comarca. Ampliem els punts liles i posem nom de dona als espais públics dels nostres municipis.

“Amb nom de dona”
“Amb nom de dona”

DIMARTS 11 JULIOL 2023

Aquest estiu, serà encara més lila a la nostra comarca. Novament, hi haurà punts liles a les nostres festes majors i a algunes fires, ampliant el nombre d’hores i punts liles per tal de sensibilitzar i abordar les violències sexuals.

El toc de sortida el vam donar el passat 23 de juny a les falles d’Isil i d’Alins. Amb ells, hem inaugurat també les dues carpes “Diem Prou” on ubiquem els punts lila i que, podran utilitzar els ajuntaments per a altres celebracions i fires.

Als punts liles hi trobareu informació, material de sensibilització, propostes i persones formades per canalitzar i assessorar en la prevenció i en l’acompanyament en cas que es produeixin violències sexuals.

També coincidint amb festes majors i amb altres fires, aquest estiu s’està desenvolupant la campanya “Amb nom de dona”, amb la voluntat de donar nom femení a espais públics de la nostra comarca.

La propera inauguració tindrà lloc a Esterri d’Àneu, el 12 de juliol, a les 19 hores, on es posarà una placa amb nom de “L’ull de les rentadores”, al pont de pedra.

Totes aquestes són activitats finançades amb els fons del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, del qual participen els ajuntaments de la comarca del Pallars Sobirà, amb la coordinació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones –SIAD- del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Galeria d'imatges