Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Banc de productes de suport Pallars Sobirà

Banc de productes de suport
Banc de productes de suport

DIMECRES 04 DESEMBRE 2019

Des dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, dins del marc del contracte programa 2016-2019, signat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i en coordinació amb l’Assemblea comarcal de Creu Roja Pallars Sobirà, hem impulsat el Banc de Productes de Suport (BPS) Pallars Sobirà.

És un servei de caire comarcal que proporciona ajudes tècniques, en modalitat de préstec, i assessorament i orientació, a les persones amb una discapacitat o dependència, per millorar la seva qualitat de vida, l’autonomia personal i l’accessibilitat del seu entorn, o bé facilitar la tasca de la seva persona cuidadora, generalment en situacions de necessitat sobtada o esdevinguda en poc temps, sigui transitòria o de llarga durada.

Els productes que podeu trobar al banc són des de, ajudes per la mobilitat (cadires de rodes, bastons, crosses, caminadors,...), per a transferències (grues, discs giratoris,...), per prevenció (matalassos antiescares,...), d’higiene personal (cadires de rodes de dutxa, taules de banyera, seients giratoris de banyera, alces de wc, tamborets de dutxa,...) i mobiliari (llit articulat, baranes de llit plegables, mini baranes de llit giratòries,...).

Des que va arrencar l’any 2016, el préstec de productes ha anat en augment, dels 23 productes cedits aquest primer any, a un augment del 150 % aquest 2018, doncs el servei s’ha anat coneixent i consolidant com a un recurs de proximitat, àgil i valuós a la nostra comarca.

El BPS Pallars Sobirà, també recull productes que les famílies ja no fan servir i estan en bon estat, per a donar-los-hi un segon ús i afegir-los a l’inventari de productes en préstec.

REUTILITZA !

Per a més informació podeu contactar amb els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà al telèfon 973620107, o a l’Assemblea Local de Creu Roja Pallars Sobirà al telèfon 973620164.

 

Document Actions