Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en el Futbol

El SAI del Pallars Sobirà es suma a la celebració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en el Futbol, que es commemora aquest 19 de febrer. Una reivindicació que es fa extensiva a tot l’àmbit de l’esport. Aquesta jornada té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en el Futbol
Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en el Futbol

DIJOUS 16 FEBRER 2023

Us animem a totes les entitats esportives i centres educatius de la nostra comarca a fer difusió d’aquest dia i posar el cartell i la bandera LGBTIQ+ visible a la vostra entitat, pati o poliesportiu. Així com a fer ús de l’etiqueta #esport segur a les vostres xarxes socials.

Aprofitem també per animar a totes les persones que denunciïn i manifestin el seu rebuig davant qualsevol mena d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers les persones LGBTIQ+ dins i fora del terreny de joc.

Enguany, la campanya a Catalunya està presidida per l’eslògan “Som energia, som respecte, som actitud: a l’esport tothom és benvingut”. El missatge esdevé una crida i un compromís per garantir la participació en l’esport i l’activitat física de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Alhora, s’apel·la a la importància de la inclusió als terrenys de joc en un marc d’igualtat i respecte, ja que la diferència i la diversitat enriqueixen la nostra societat.