Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

El 15 de juny és el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament de les Persones Grans, que entre els seus objectius, es planteja incrementar la consciència pública internacional sobre la violència i l'abús contra la gent gran, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

DILLUNS 03 JUNY 2024

Des del SIAD Pallars Sobirà, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, ens sumem a la commemoració d’aquest dia, endegant un projecte per sensibilitzar i prevenir les violències en la gent gran des d’una perspectiva de gènere i de drets humans, en el marc del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministerio d’Igualtat.

El 10 i 11 de juny es realitzaran 5 xerrades “El valor de les persones grans”,  adreçades a les persones grans i als seus familiars, les quals ens ajudaran a tenir una mirada crítica sobre l’edatisme i el gènere des de la perspectiva dels drets humans i les violències que els vulneren. Els actes compten amb la col·laboració de les associacions de persones grans de la nostra comarca i s’ubicaran a les seves seus.

Aquestes accions també donen resposta al desplegament del Pla Comarcal d’Envelliment Quilòmetre 0, 2022-2025, amb el foment d’actuacions destinades al col·lectiu de persones grans als municipis de la comarca i amb el programa de tolerància 0 amb les violències masclistes.

El dia 11 de juny es durà a terme també una formació dirigida als i les professionals que treballen en l’àmbit de les violències masclistes i LGBTIfòbiques i de persones grans de tota la comarca. Les sessions d’ambdós dies seran impartides per la psicòloga Susana Rodríguez de la Fundació Aroa.

A l’octubre, coincidint amb el dia internacional de la Gent Gran, es realitzarà la segona part del projecte, amb un xerrada dirigida a tota la ciutadania on es presentaran els díptics de sensibilització que es repartiran a tota la comarca.

I dir-vos que, el Consell de la Gent Gran de Catalunya, ha aprovat un manifest per mobilitzar la societat, entitats i administracions en la lluita contra aquesta xacra social sovint invisibilitzada. Si us hi voleu adherir, només cal que ompliu el formulari que trobareu en aquest enllaçAdhesió contra l'Abús i el Maltractament de les Persones Grans

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges