Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diumenge, 18 de juny. Projecció i col·loqui “El Sostre Groc” i celebració del dia de l’orgull LGBTIQ+ al Pallars Sobirà, a Sort.

El 18 de juny, serà un dia per reivindicar i reflexionar sobre les conseqüències del patriarcat i la manca d’igualtat. A les 19 h, es projectarà al Cinema Els Til·lers de Sort el documental “El Sostre Groc”, dirigit per Isabel Coixet i Premi Goya 2023 a la millor pel·lícula. Un documental que esdevé una valenta denúncia a les violències sexuals. Posteriorment es realitzarà un col·loqui amb dues de les coprotagonistes del documental.

EL SOSTRE GROC
EL SOSTRE GROC

DIVENDRES 16 JUNY 2023

La projecció forma part de la programació del Cicle Gaudí. Acte organitzat per l’Ajuntament de Sort i el SIAD del Pallars Sobirà.

L’any 2018 un grup de nou dones van presentar una denúncia contra dos dels seus professors de l’Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals comesos entre els anys 2001 i 2008, quan eren unes adolescents. Va ser massa tard. Per por, per vergonya, perquè van trigar molt temps a entendre i digerir el que els havia passat, la denúncia va arribar quan el cas ja havia prescrit i es va arxivar. El que no sabien és que, tot i que el cas havia prescrit, els seus testimonis estaven obrint una porta en la qual, potser, no tot estava perdut.

El mateix diumenge, des de la Xarxa dissident descentralitzada, s’ha organitzat l’acte de l’Orgull LGBTIQ+, que s’iniciarà al Castell de Sort a les 16.30 h i s’allargarà fins a la nit al Riuet.

Fitxers adjunts