Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pallars Sobirà amb nom de dona

Aquest dissabte 3 de juny s’inaugura la primera placa de la campanya “Amb nom de dona”, l’inici d’un seguit de commemoracions que tindran lloc als diferents municipis de la comarca.

Campanya “Amb nom de dona”
Campanya “Amb nom de dona”

DIJOUS 01 JUNY 2023

“Amb nom de dona” és un projecte per reivindicar una major presència de les dones als carrers i espais públics de la nostra comarca. Aquest any inicia la seva posada en marxa amb la tria per part de cadascun dels ajuntaments del Pallars Sobirà d’una dona o col·lectiu de dones que han considerat rellevant per al municipi i que donaran nom a un dels seus espais públics amb una placa commemorativa.

El primer acte d’inauguració serà aquest dissabte 3 de juny a les 12h a l’edifici Lo Ventador de la Guingueta d’Àneu, on s’inaugurarà la sala amb el nom d’una dona que es desvelarà aquest mateix dia. L’acte anirà acompanyat d’una xerrada a càrrec de Cristina Simó, tècnica de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i impulsora del Joc de Dames.

Durant aquest estiu, s’inauguraran altres espais com la plaça de les Aiguaderes a Tavascan, l’Ull de les Rentadores a Esterri d’Àneu o el carrer de Josefina Castellví a Tírvia, entre altres.

Aquesta campanya, coordinada pel SIAD i els ajuntaments del Pallars Sobirà, ha estat possible amb els fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere del ministeri d’Igualtat.