Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Farrera homenatja les Pageses de la Coma de Burg

El proper divendres 29 de març la sala polivalent de Burg canviarà el seu nom a Sala de les Pageses.

DILLUNS 25 MARÇ 2024

“Amb nom de dona” és un projecte per reivindicar una major presència de les dones als carrers i espais públics de la nostra comarca. El 2023 es va posar en marxa amb la tria per part de cadascun dels ajuntaments del Pallars Sobirà d’una dona o col·lectiu de dones que van considerar rellevant per al municipi i que donarien nom a un dels seus espais públics amb una placa commemorativa.

El proper 29 de març a les 18.30 h el municipi de Farrera donarà nom a la sala polivalent de Burg amb la presentació de la placa de la “Sala de les Pageses”. L’acte, obert a tothom, constarà d’una benvinguda per part de l’Ajuntament i una intervenció a càrrec de Vanesa Freixa i Federica Ravera, i conclourà amb una conversa amb les pageses de la Coma de Burg.

Dintre dels espais inaugurats dins el projecte “Amb nom de dona” trobem la sala Lucrècia Ventimiglia a la Guingueta d’Àneu, l’Espai Roser Rafel a Sort, la Placeta de les Cosidores a Llavorsí, la Sala de les Dones d’Espot i Estaís a Espot, l’Ull de les Rentadores a Esterri d’Àneu o la placa a la casa on va viure Gertrudis Comenge, a València d’Àneu.  

Aquesta campanya, coordinada pel SIAD i els ajuntaments del Pallars Sobirà, ha estat possible amb els fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere del Ministeri d’Igualtat.

Galeria d'imatges