Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ART CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

Del 22 de maig al 30 de juny el Pallars Sobirà s’omple d’art per sensibilitzar sobre les violències de gènere. Els ajuntaments del Pallars Sobirà coordinats pel SIAD del Consell Comarcal impulsen la proposta amb els fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

DIVENDRES 21 MAIG 2021

Del 22 de maig al 30 de juny el Pallars Sobirà s’omple d’art per sensibilitzar sobre les violències de gènere.

S’han seleccionat 8 propostes d’artistes de l’Alt Pirineu que es podran veure als diferents municipis de la comarca amb gran diversitat de disciplines artístiques (música, teatre, circ, dansa, performance, arts visuals, poesia i escultura)

El projecte està impulsat pels ajuntaments de la comarca del Pallars Sobirà i el Consell Comarcal (SIAD)  amb el pressupost provinent del “Real Decreto-Ley de medidas urgentes para el desarrollo del Pacto de Estado contra la violència de genero”.

Aquest és el tercer any que es realitza la campanya comunitària a tota la comarca, “Només Sí és Sí. Respecta’m”, per a la prevenció de les violències sexuals, que inclou accions de formació i de sensibilització. Aquestes accions s’emmarquen dins un projecte més ambiciós centrat en la prevenció i atenció de les violències de gènere.

La proposta  d’aquest any té per objectiu sensibilitzar des de l’art sobre les violències que pateixen les dones, sovint invisibilitzades, però també és una manera de donar suport i recolzament als i les artistes de les nostres comarques pirinenques i reafirmar que la cultura és un bé essencial.

La primera obra serà Ataràxia, de la Cia. Ntlades i es representarà el proper dissabte 22 de maig a Ribera de Cardós. La seguiran les obres ReSanàncies (Cia. ReSanàncies), BioLentes (Ivet Eroles i Noemí Busquets), Purga’t (Col. ArtèriA), El meu cos té preu, la meva vida no té valor (Ariadna Solanes), Violències de gènere. Guerra Civil i postguerra al Pallars Sobirà (Col. Lera) i Ximpanzé (Cia. Inevitables).

Galeria d'imatges