Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’empresa Fruasa d’Alcarràs dóna fruita al Banc d’aliments del Pallars Sobirà

L’Associació Rotary Club Espot-Pallars va facilitar el contacte de l’empresa FRUASA. IMPORT EXPORT SA d’Alcarràs, que es solidaritza amb la gent més vulnerable davant la situació de crisi econòmica i social i col•labora amb el Banc d’aliments del Pallars Sobirà, realitzant donacions de fruita de proximitat, seleccionada i de qualitat.

DILLUNS 24 AGOST 2020

L’Associació Rotary Club Espot-Pallars va facilitar el contacte de l’empresa FRUASA. IMPORT EXPORT SA d’Alcarràs, que es solidaritza amb la gent més vulnerable davant la situació de crisi econòmica i social i col·labora amb el Banc d’aliments del Pallars Sobirà, realitzant donacions de fruita de proximitat, seleccionada i de qualitat.

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha fet ja dos recollides de fruita a les instal·lacions de l’empresa, amb un total de 49 caixes, això són 439 kg de fruita fresca (paraguaians, nectarines, peres i pomes).

Les famílies beneficiàries del Banc d’aliments, han rebut aquesta fruita com una alternativa excel·lent, que els permet enriquir la dieta nutricional i, així millorar la salut.

L’Organització Mundial de la Salud (OMS),  recomana el consum de 600g de fruita al dia, és a dir 3 peces de fruita. Tot i que encara no es coneixen els mecanismes pels quals aquests aliments produeixen beneficis per la salut, s’assegura que les substàncies bioactives juguen un paper important en la prevenció de malalties com el càncer, diabetis o malalties cardiovasculars. A més, se sap del cert que el fet de dur una dieta rica en fruita i verdures fa que es desplaci el consum d’altres aliments o productes no tan saludables. Alguns exemples serien: més consum de productes càrnics, galetes, brioixeria, làctics ensucrats, aliments processats, entre d’altres.

Es preveu que, durant el mes de setembre, es facin dues recollides més i, durant la tardor, es donarà continuïtat segons la producció.

Per millorar la salut cal menjar fruita i verdura en cada àpat, i tenir un estil de vida actiu: caminar, pujar escales, jugar, fer esport...

Document Actions