Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla Local d’Envelliment Quilòmetre Zero 2022-2025 al Pallars Sobirà

Des de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà s’ha impulsat l’elaboració i redacció d’un pla local d’envelliment quilòmetre zero, una diagnosi de l’envelliment al territori, a fi de millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Tertúlia al Casal Cívic de Sort
Tertúlia al Casal Cívic de Sort

DIVENDRES 10 MARÇ 2023

Des de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà s’ha impulsat l’elaboració i redacció d’un pla local d’envelliment quilòmetre zero, una diagnosi de l’envelliment al territori, a fi de millorar la qualitat de vida de les persones grans amb els objectius següents:

  • impulsar l’envelliment actiu com a eina d’empoderament social de les persones grans i de prevenció,
  • fomentar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones al llarg del cicle de vida, prevenint i retardant l’aparició o l’evolució de la dependència.
  • afavorir que les persones grans siguin independents i actives a la seva llar.
  • lluitar contra la solitud no volguda.
  • adequar i adaptar els recursos per donar respostes a les necessitats de les persones grans.
  • fomentar i maximitzar la participació de les persones grans en l’àmbit associatiu i en les dinàmiques d’arrel comunitària del seu territori.

Per aconseguir que les persones grans gaudeixin d’un envelliment amb qualitat de vida al seu entorn, a casa seva, per abordar la soledat no volguda, per  pal·liar els efectes de l’aïllament social i afavorir la reincorporació en la vida comunitària, per millorar el benestar, etc. cal partir, entre altres, de les seves opinions, necessitats i demandes. Així, per tal de continuar recollint les inquietuds respecte de la gent gran s’ha programat la següent activitat:

Esmorzar Tertúlia: “La gent gran té bona qualitat de vida al Pallars Sobirà? Què podem fer per millorar-la?”

Dia: Dimecres 15 de març de 2023

Hora: A les 10 hores

Lloc: Al Casal Cívic de Sort