Persones refugiades


De què parlem quan parlem de refugiats?

 

-Quinze preguntes clau per entendre la situació de les persones refugiades (Document elaborat per CCAR)

 
-Convenció de Ginegra 1951


-Llei 12/2009, de 30 de octubre, reguladora del dret d’asil i de la protecció subsidiària

 

-Pla de Protecció Internacional de Catalunya

 

-Moció de suport a l’acollida de població refugiada

 

-Manifest: El món local en contra de l’acord entre la Unió Europea i l’estat de Turquia

 

 

SOM REFUGI

 

-Consell Comarcal del Pallars Sobirà:

Moció de suport

Suport acollida població refugiada

 

 

 

Més informació

www.fonscatala.org

www.asil.cat

www.ccar.cat

            

 

Casa nostra, casa vostra  és un grup de persones independents i un conjunt d’entitats del país. Som cultura i som societat civil. Som arquitectes, periodistes, obrers, advocats, autònoms, persones a l’atur, intel·lectuals i estudiants. I compartim una profunda preocupació per la situació que viuen milers de persones migrants i desplaçades per força, dins i fora de la Unió Europea.

 Volem acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences. Però també volem acollir aquelles persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna. A totes aquestes persones els volem dir: casa nostra és casa vostra.

 

 

 

Catalunya és un país que vol i pot acollir persones refugiades.

 

 

Vull Col·laborar         


Què podem fer?


 

LA MA REFUGI 

 

  • Inventari de recursos per a l’acollida de persones refugiades: A la vista de la multitud d’oferiments de tota mena que persones a títol individual, entitats, empreses, etc. Posen a disposició de les institucions i les entitats, des d’aquest Consell Comarcal s’elabora un inventari on es recullen, de forma centralitzada a través dels Serveis Socials, tots els recursos, tant els de naturalesa material (habitatges…) com immaterial (serveis de traducció, acompanyament escolar…), de tal manera que, finalment, el Comitè per a l’acollida de persones refugiades (Acord Gov/151/2015) disposi de la informació sobre el total de recursos que dinàmicament s’hauran ofert per a l’acollida de persones refugiades. Contacte: Serveis Socials –Servei d’immigració- Tel.973 620107

 

  • Educació per al desenvolupament: En el marc de la campanya de suport a les persones refugiades, que des del Fons Català es va obrir el setembre de 2015, s’han aprovat 16 projectes de diferents ONG’s per a la sensibilització de la ciutadania. Per això, us posem a l’abast la informació dels projectes aprovats des dels quals es desenvoluparan nous recursos pedagògics, tallers, xerrades, materials didàctics i altres recursos per a sensibilitzar la ciutadania. En adjunt i en aquest enllaç teniu una infografia on es mostren els 16 projectes, l’entitat que el duu a terme, la fitxa de sinopsi de cada projecte (clicant la “i”) i el contacte de cada entitat (clicant el sobre). A més, veureu que la temàtica que tracta cada proposta està representada amb icones, l’explicació de les quals la teniu en una llegenda a sota.

 

     

 

 

 

L’acollida de les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades: Catalunya és un país que vol i pot acollir persones refugiades.

Des de la proposta que fa el Grup de Sensibilització i Educació per al desenvolupament del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades, òrgan adscrit a la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, s’engega aquesta campanya de comunicació, a la qual s’adscriu aquest Consell Comarcal.
Notícies: 
Preguntes més freqüents: