NO PERDIS EL NORD: Entre Tots

Department: 
Joventut
Department: 
Serveis Socials

Des del 2010 l'Oficina Jove del Pallars Sobirà i els Serveis Socials impulsen el projecte “No perdis el Nord” en col·laboració amb els centres educatius de secundària i l'Àrea bàsica de Salut entre altres. El projecte planteja 3 línies d’acció destinades, cadascuna, a un segment de població: 

  • un programa d’activitats i tallers a desenvolupar als centres amb alumnes de secundària,

  • un curs de formació per a educadors i,

  •  actuacions puntuals per a les famílies.

Per a aquest curs escolar 2016-17 hem convingut treballar el tema de les addiccions amb l’entitat Projecte Home, una entitat amb un llarg recorregut i experiència, que ha dissenyat un programa d'intervenció global anomenat Entre Tots”.  Es tracta d'un projecte preventiu que promou les competències personals dels i les alumnes, per prevenir i evitar les addiccions, implicant els principals agents de la comunitat educativa,  adolescents, famílies i professorat.

La proposta de treball “Entre tots” s’iniciarà amb un curs formatiu adreçat a professors i altres professionals de l’àmbit social, de salut i educatiu aquest mes d’octubre. Un cop realitzada aquesta formació, es proposarà la seva implementació a les aules, oferint recursos per treballar a les tutories amb els alumnes i convocant sessions amb les famílies.