JORNADES INTERPIRINEUS 2016

Department: 
Turisme

 

Aquest dimarts s’han celebrat a Sort, a l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà, les Jornades InterPirineus, organitzades pel Programa Pirineus.

 

Es tracta d'unes trobades amb empreses del sector turístic dels Pirineus catalans que tenen per objectiu la creació de producte turístic i la comercialització de l'oferta ja existent al territori.

 

El programa Pirineus posa en valor tota la diversitat de l’oferta turística dels Pirineus catalans amb l’objectiu de consolidar el turisme de les comarques del Pirineu català.

 

Des de l’any 2003, aquest programa de treball potencia tots els recursos i productes disponibles des d’una visió transversal. L’oferta comprèn des d’activitats de turisme actiu i natura a la muntanya (Senders de gran recorregut, visites a parcs naturals…) a patrimoni cultural i gastronòmic pirinenc, i tot el ventall de serveis d’allotjament necessaris per a l’estada.

 

El programa Pirineus es recolza en un conveni de col.laboració entre l’Agència Catalana de Turisme, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Turisme de Barcelona, els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Costa Brava Girona, Diputació de Barcelona, i el Conselh  Generau d’Aran.

 

Durant les jornades s’ha fet una Ponència-Formació a càrrec del Sr. Christopher Doyle, director de l’Adventure Travel Trade Association (ATTA) a Europa, la presentació dels resultats d’estudis de mercat sobre diferent aspectes de la destinació Pirineus a càrrec de la Sra. Mònica Santaeulàlia i una Sessió de networking amb agències de viatges de Catalunya i empreses locals.

 

 

El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha assegurat que “enguany hem incrementat el nostre pressupost i hem invertit més d’1,3 milions d’euros per enfortir la promoció turística de les comarques que formen part de la marca Pirineus, especialmente a escala internacional. L’impuls turístic d’aquest territori és una aposta ferma del Govern i, amb la implicació decidida de tots, hem de posar-la en valor”.