Compostatge al Pallars Sobirà

Department: 
Medi Natural
Prèvia petició d’alguns veïns/es del nucli en interessar-se per aquesta nova experiència de compostatge comunitari al Pallars Sobirà, des del mes de desembre, Farrera, s’ha incorporat en aquesta prova pilot.

Per tal de donar a conèixer aquest model de gestió de residus orgànics als altres veïns/es del nucli es va contactar amb cada un d’ells per explicar aquest nou projecte i la millor manera de portar-lo a terme.

Es va buscar entre tots els habitants la millor ubicació per als dos compostadors de 800 l. i es van repartir els cubells de matèria orgànica a cada una de les famílies.

A partir d’aquest moments els habitants del nucli reciclen la matèria orgànica provinent de les restes de cuina i en un futur, quan el compost estigui madur,  retornaran al sòl part dels seus nutrients tancant així el cicle de la matèria orgànica i reduint la fracció que va a parar a l’abocador.

Si aquesta experiència d’autogestió funciona i s’obté una valoració positiva de tot el conjunt, esdevindrà un model a seguir per d’altres pobles de la comarca.

Si esteu interessats en què el vostre poble participi en aquesta nova experiència us podeu posar en contacte amb el departament de medi ambient del Consell Comarcal.