La nova guia de serveis del Pallars Sobirà, primer projecte d'unió entre el sector públic i privat

Department: 
Cultura

El dia 27 de setembre d’enguany es va cel.lebrar la Jornada Tècnica de Turisme, en motiu del dia mundial del Turisme, al Centre de Planes de Son. En aquesta jornada es van realitzar unes enquestes a tots els assistents, analitzades in situ pel director de Turisme de la Diputació de Lleida, el senyor Xavier Moncayo, on els resultats van ser que el 90% dels participants optaven per un nou Turisme del Pallars Sobirà, on tant el sector públic, en aquest cas el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i ajuntaments, com el sector privat, hi fossin representats i alhora anessin de forma conjunta per a decidir quin Turisme interessa a la comarca, creant un producte amb marca i de qualitat.

A partir d’aquesta jornada, per decisió del president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el senyor Àngel Guiu,  s’està elaborant el primer projecte comú entre els dos sectors, una guia de la comarca on hi seran presents tots els empresaris que hi estiguin interessats, una guia de turisme cultural, turisme familiar, transports, centres de salut de la comarca, intal.lacions esportives, recursos naturals de la comarca i es farà una èmfasi a la nova web de turisme, www.pallarssobira.info, i sobretot a la nova web de senders, www.senderspallarssobira.com.

Aquesta guia es preveu la seva presentada per a l’any 2007, i  repartida per tota la comarca. Gràcies també a que la seva edició és en quatre idiomes, català, castellà, anglès i francès, també serà present, de forma exclusiva, a les fires de Turisme de l’Estat Espanyol, on el Pallars Sobirà hi té representació sota el paraigües de la marca Pirineus, i a fires Internacionals on Turisme de Catalunya hi sigui present.

Segons la directora de l’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà, Núria Bosor, la guia intenta ser una eina pràctica i alhora unitària de tots els temes relacionats amb el turisme de la comarca, i gràcies al seu tamany i la seva qualitat d’imatge serà molt útil tant per als turistes que visitin la nostra zona, com per la gent de la comarca que necessita una eina on tenir tota la informació. Aquesta guia es potenciarà als Centres de Promoció Turística Internacionals per atraure nous mercats i agències que estiguin interessades amb el producte que ofereix el Pallars Sobirà.