Presentació del llibre Aïna. Vocabulari temàtic del dialecte pallarès

Department: 
Català

El projecte Aixalda, impulsat pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà en estreta col·laboració amb el Servei Comarcal de Català, té com a objectius l'estudi i la dinamització del dialecte pallarès, i és per això que va considerar molt important fer visible la tasca de recollida i estudi de mots pallaresos que un grup d'educadores del Pallars Sobirà estaven duent a terme des de l'any 2000.

La Rosa M. Anglada, l'Elena Fo, l'Assumpta Gelats, l'Ester Isus, la Carme Jové, l'Anna Mestre, la Pilar Mur i la Gemma Orteu, coordinades per la Rosa Ramoneda, són les que, després de decidir el corpus lingüístic a estudiar, van entrevistar els informants i van definir i classificar els mots. Així va néixer l'Aïna, amb la voluntat de posar aquest material l'abast del personal docent dels nostres centres educatius i de totes aquelles persones que s'interessen per la llengua.

L'edició ha anat a càrrec del Grup d'Estudis de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu i en el seu finançament hi han participat l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Fecsa Endesa i el Consell Cultural de les Valls d'Àneu.