CURS DE MARIDATGE-AULA DE TAST /Pireníssim- Turisme de l’Alt Pirineu i Val d’Aran

Department: 
Turisme

Aquest primer curs, d’unes 3,5 hores de durada,  va ser una Aula de tast per a la restauració i va tenir per objectius desenvolupar l’interès vers el coneixement dels formatges del Pirineu, ampliar el coneixement dels empresaris envers aquests formatges i fer-los veure la importància de saber elegir el millor vi que acompanyi cada tipus de formatge.

El curs es distribuí en dues parts diferenciades:

  • Una primera part introductòria al món del formatge, en la qual es parlà de l’elaboració del formatge, dels formatges artesans, principalment els de l’Alt Pirineu i Aran, i l’art dels maridatges perfectes.
  • Una segona part més pràctica, que va permetre als assistents descobrir els factors determinants a l’hora decidir el millor vi que hauria d’acompanyar un plat. 

Resultat de la combinació d'explicacions teòriques i la realització d'exercicis pràctics, tots els assistents van realitzar un tast de formatges de les diferents comarques del Pirineu català, acompanyat de dos vins, per identificar quin era el vi que millor s'adeia amb el formatge que s’estava menjant.

Aquest curs es realitzarà en breu a la resta de les sis comarques que formen el projecte de l’Alt Pirineu i Aran (Alta Ribagorça, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d’Aran).

Aquest projecte està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010”.


Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Sort, 21 d’octubre de 2011