Inscripcions als Camps de treball

Department: 
Joventut

S'obren les inscripcions dels quaranta camps de treball que es duen a terme aquest estiu a Catalunya

 

La Direcció General de Joventut ha obert avui dimarts a les 9 del matí el termini d’inscripció als camps de treball que s’organitzen aquest estiu a Catalunya. Els joves d’entre 14 i 30 anys poden apuntar s’hi fins al 15 de juny, bé al web de www.gencat.cat/joventut/activitats, bé trucant al 012.

Els camps de treball són activitats organitzades per associacions educatives juvenils catalanes, organismes de joventut de les comunitats autònomes i associacions internacionals. Consten d’una estada d’uns quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de diferents tipus: mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d’intercanvi cultural. L’allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya o en instal·lacions habilitades expressament.

A Catalunya s’ofereixen aquest estiu 40 camps de treball, que estan organitzats per més de vint associacions d’educació en el lleure, i que reben el suport de la Direcció General de Joventut. Aquests camps inclouen els que es poden realitzar en territori català, a l’Estat espanyol, o bé a l’estranger. En el moment de fer la inscripció s’ha de fer el pagament de la quota en línia, que oscil·la entre 72 i 185€, segons les característiques del projecte. L’any passat hi van prendre part gairebé 1.700 joves catalans.

En el cas dels camps de treball d’intercanvi internacional, duts a terme majoritàriament a l’estranger i dirigits a gent jove de fins a 30 anys, el termini d'inscripció ja va començar el 15 de març i continuarà fins el mes de novembre. Les inscripcions s’han de fer al web del COCAT (Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya) www.cocat.org. En total, els i les joves catalans/es podran escollir entre 1.882 camps de treball a Catalunya i a l’estranger, a cinquanta estats repartits pels cinc continents.