PIRENÍSSIM, Turisme de l’Alt Pirineu i la Val d’Aran.

Department: 
Turisme

El Director de l’IDAPA, Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, Pere Porta, s’ha reunit amb el coordinador del projecte de Nous Senders, Francisco Cáceres, que l'ha informat i presentat la marca Pireníssim, que dóna nom al nou projecte turístic que s’està implementant des d’aquest mes d’agost a tot l’Alt Pirineu i Aran.

El projecte tracta la creació d’un producte turístic que tindrà en el formatge el principal nexe en comú, en el qual s’hi impliquen la resta d’agents econòmics com els restaurants, establiments hotelers, comerços i altres.

Els materials promocionals editats s’han distribuït a tots els establiments adherits i oficines de turisme, i ara s’iniciarà un pla de comunicació per difondre aquesta nova eina que ha de servir per atreure visitants durant la resta de l’any en aquest territori de muntanya. També està disponible la pàgina web, on s’inclourà tota la informació detallada de les sis comarques que configuren el territori i també informació sobre els establiments adherits i el funcionament del forfet, que també es pot descarregar on-line.

El projecte Pireníssim, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu d’acord amb el programa d’ajudes a projectes innovadors, s’ha desenvolupat conjuntament amb els consells comarcals de les sis comarques de l’Alt Pirineu i n'ha assumit el paper de cap de files el Conselh Generau d’Aran.

L’IDAPA, com a entitat de desenvolupament i promoció del territori i que va participar activament en la primera fase del projecte, ha manifestat el seu ple recolzament, en tant que s’ha consolidat com un veritable producte turístic d’abast supracomarcal per pal·liar l’estacionalització del mercat de treball, tot potenciant la riquesa gastronòmica, cultural i paisatgística del territori.