Les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran realitzaran un projecte conjunt per crear nous llocs de treball

Department: 
Promoció econòmica
Department: 
Turisme

El projecte, anomenat “Nous Senders; un camí conjunt cap a l’ocupació”, és el primer que realitzaran conjuntament les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran. S’executarà durant aquest 2011 i està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regulat per l’Ordre TRE/293/2010”.


Aquest projecte consisteix en la creació d’un producte turístic supracomarcal que tindrà en el formatge el principal nexe en comú, tot i que també s’espera que hi participin i reverteixi en altres agents econòmics, com els restaurants, els establiments hotelers de qualsevol tipus, comerços, etc.


El vicesíndic i conseller de turisme del Conselh Generau d’Aran, Juan Antonio Serrano, ha comentat que “el projecte ajudarà a donar una major sortida als nostres productors agroalimentaris i a la col·laboració dels productors, bàsicament formatges amb altres agents, principalment restauradors. D’altra banda, estem segurs que gràcies al projecte apareixeran noves formatgeries i/o empreses agroalimentàries que generaran economies locals que seran importants per als nostres territoris. També els restaurants podran oferir productes del Pirineu. En definitiva, és un projecte transversal que contribuirà a  fer el turisme menys estacional i amb el que es millorarà la col·laboració entre agents econòmics de les nostres comarques”