Programa d'educació emocional per a adolescents "No perdis el nord!"

Department: 
Joventut

El Servei de Joventut del Consell Comarcal del Pallars Sobirà en coordinació amb els Serveis Socials ha posat en marxa el projecte 'No perdis el Nord!', un programa de suport a l’educació emocional per a adolescents.

En destaca una proposta formativa adreçada a educadors que es realitza entre octubre i novembre, i oberta a la participació de tota persona interessada (amb prioritat però a professorat de secundària). El termini d'inscripcions acaba el 3 d'octubre.

Fins ara, aquest programa englobava les Jornades de Salut Activa i la Taula Sectorial d’Atenció a la Infància i adolescència. Amb els anys, s'ha detectat la necessitat d’ampliar l’abast d’aquest projecte i centrar el conjunt d’actuacions de prevenció de riscos psicosocials i de salut dels adolescents i joves en el reforç de les competències i habilitats emocionals d’aquests.

Així, el projecte 'No perdis el Nord!' planteja quatre línies d’acció destinades cadascuna a un segment de població: Un programa d’activitats i tallers a desenvolupar a tutoria amb alumnes de secundària, un curs de formació per a educadors, el programa 'Créixer en famílies' adreçat a pares i mares d’adolescents i un programa d’entrevistes adreçat a la ciutadania en general on recollir testimonis d’experiències vitals significatives.

Aquest programa es coordina des de la taula intersectorial d’Atenció a la Infància i adolescència, on participen els serveis públics de la comarca amb competències en aquest àmbit.

Trobareu més informació a la pàgina web del projecte o posant-vos en contacte amb l'Oficina Jove del Pallars Sobirà al telèfon 973 620 999 (Sílvia / Aram) o a través del correu electrònic oficina[email protected]