Inaugurada l'Oficina Jove del Pallars Sobirà

Department: 
Joventut

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, acompanyat pel president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, ha inaugurat aquest dimarts l’Oficina Jove del Pallars Sobirà. El nou equipament, conegut amb el nom de 'Casa Xorret' i situat al carrer Dr. Carles Pol i Aleu nº 5 de Sort, donarà servei als 1.030 joves d’entre 15 i 29 anys de la comarca.


L’Oficina Jove oferirà assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació acadèmica (tramitació de beques, acreditació de competències professionals o itineraris formatius), assessorament laboral i informació sobre activitats d’educació en el lleure (com ara camps de treball, colònies, instal·lacions juvenils, voluntariat o associacionisme).

 

La nova Oficina Jove del Pallars Sobirà, que gestiona el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Sort, aglutina els recursos tècnics dedicats a Joventut d'ambdós ens i està integrada a la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ), que gestiona la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.


L’horari d’atenció al públic del nou servei és  de dilluns a divendres
de 10 a 14h i de dimarts a dijous de 16 a 19h. Així mateix, l’Oficina Jove del Pallars Sobirà atendrà el segon i el quart dimecres de mes a l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu (sota demanda), d’11h a 13h. D’altra banda, es preveu un servei d’informació i atenció periòdic als centres d’educació secundària i als municipis que ho sol·licitin, en el marc del seu Pla Local de Joventut i/o dels seus projectes de dinamització juvenil.

 

La inauguració de l'Oficina Jove ha anat precedida d'una mostra de ball de l'Associació de Joves 'Els Esmolets', que han estat acompanyats per la xaranga de joves 'Xafarrostollls'. Durant el matí, Reig ha aprofitat la visita al Pallars Sobirà per visitar el terreny d'acampada Altron-Sort i també la seu del Parc Natural de l'Alt Pirineu, a Llavorsí, on s'ha presentat el Punt Juvenil del Parc Natural. Per últim, el director general de Joventut s'ha reunit amb 3 projectes joves del Pallars Sobirà:

  • Nou Camp de treball "Viu lo riu al Pallars" a càrrec del Sr. Lionel Pla, Pressident de l'AEP i Lluís Miquel Pérez, tècnic compartit del Pallars Sobirà 
  • Projecte "Salvem la passa" de l’Associació de joves Els Esmolets de Sort a càrrec del Sr. Albert Planes, president de l’Associació 
  • Projecte "Ambruixa’t" a càrrec del Sr. Llorenç Sànchez, alcalde de l'ajuntament de Vall Cardós

L’obertura d’aquest servei ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l’Ajuntament de Sort. És la vuitena Oficina Jove que s’obre a la demarcació de Lleida després de les de l’Alt Urgell, les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell, l’Alta Ribagorça, la Noguera i la Segarra.

Consulteu nota de premsa del Departament: