Resultats finals dels 1ers Pressupostos Joves del Pallars Sobirà

Department: 
Joventut

Els resultats finals de les votacions d'aquests 1er Pressupostos Joves han estat els següents:

  • 7 propostes aprovades i 23 descartades
  • 66 participants (50 menors i 16 majors d'edat) amb una proporció de 60% homes i 40% dones
  • 4.000€ repartits!

Els pressupostos joves del Pallars Sobirà són la primera experiència de pressupostos participatius a la comarca i ens consta que és la primera experiència de pressupostos joves participatius comarcals de Catalunya. L'objectiu d'aquests pressupostos és oferir als joves l'oportunitat d'implicar-se en primera persona i de forma directa en el disseny i gestió d'actuacions de les quals són receptors, en una aposta que busca motivar la participació i corresponsabilitat dels i les joves.

La valoració dels primers resultats de participació en les jornades de votació realitzades, els dies 16 de desembre (votacions individuals) i 17 de febrer (votacions en grup), han estat en el seu conjunt molt positives, si bé s'han identificat correccions a implementar en futures edicions (com és una major cobertura per facilitar la participació dels joves de tots els municipis, una major coordinació i implicació amb els centres educatius, etc).

L'edició d'enguany és una prova pilot que consta amb un pressupost de 4.000€ finançat amb l'aportació de la Direcció General de Joventut a través del programa d'accions de l'Oficina Jove del Pallars Sobirà, en el qual col·laboren l'Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal. L'objectiu de fons és aconseguir consolidar a través d'assajar i promoure noves maneres de participar i implicar-nos com a joves amb el nostre territori, un Consell Jove (comarcal). 

Ara toca passar a l'acció! Els joves interessats/des poden inscriure's online per organitzar i/o participar en algunes de les 7 propostes aprovades que més els interessin...