Taller de contes igualitaris

Taller de contes igualitaris

 

Amb motiu de la commemoració de dia 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, des del SIAD Pallars Sobirà s’ha organitzat un taller de contes igualitaris en el qual s’explicaran els següents contes: “L’Artur i la Clementina” i “Oliver Button és una nena”.

Aquesta activitat està adreçada principalment a infants d’infantil i primària i anirà a càrrec del Servei d’Intervenció Especialitzada de l’Alt Pirineu i Aran.

 

Els dies, hores i llocs en que es farà l’activitat són els següents:

 

Sort: Biblioteca, 21/11/2017, a les 17 h.

Esterri d’Àneu: Biblioteca - sala d’actes, 23/11/2017, a les 17 h.

 

“L’Artur i la Clementina” és un conte que forma part del llistat de contes no sexistes facilitat pel SIAD a les biblioteques de Sort i Esterri d’Àneu. Forma part de la mítica col·lecció "A favor de las niñas" i és una història fabulada que reivindica el rol femení dins la societat, lluita contra els estereotips sexistes i denuncia la discriminació.

La història ens presenta a dues tortugues, l’Artur i la Clementina, que es casen i van a viure a la vora del llac. La Clementina inicia la nova etapa plena d’il·lusions i plans però aviat l’Artur s’encarregarà de treure-li del cap les seves idees, menyspreant els seus plans i anul·lant la seva personalitat fins que la Clementina diu prou.

 

“Oliver Button és una nena” tracta de la història de l’Oliver Button, a aquest nen li deien nena, perquè no li agradava fer les coses que feien els altres nois. Li agradava pintar, passejar pel bosc, disfressar-se i, sobretot, ballar. Va començar a anar a classes de dansa, i el dia que va actuar en el concurs de talents amb les seves brillants sabates de claqué, va deixar sorpresos els seus companys. Des de llavors, Oliver Button, va deixar de ser una nena per convertir-se en una estrella.