CAMPANYA DE REFORÇ EN LA RECOLLIDA PORTA A PORTA

Department: 
Medi Natural
Department: 
Residus

 

El dia 5 de març, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà va engegar la campanya Fer-ho bé té premi. El principal objectiu d'aquesta campanya és millorar la qualitat del servei de la recollida de residus, augmentar la participació ciutadana en la recollida porta a porta, i reduir  la quantitat de bosses abandonades al carrer. Els 100 habitatges que millor utilitzin el servei de recollida selectiva porta a porta durant la campanya obtindran un premi. Es tracta de xecs regal que inclouen un dinar o sopar per a dos persones en un establiment de l'Associació La Xicoia o un forfet més dinar al bufet al Parc Lúdic de Port Ainé.

Durant el mes de març, vuit educadors ambientals estaran repartits per tota la comarca, sensibilitzant, donant informació i realitzant qüestionaris a la població sobre el funcionament del servei.

Entre els reptes a millorar hi ha intentar que els usuaris utilitzin els cubells per deixar la brossa; fer que la gent reculli els cubells del carrer un cop estiguin buits i no els deixi tot el dia fora; vetllar perquè la gent tregui la fracció que toca el dia corresponent i incorporar nous usuaris que actualment encara no fan servir el servei porta a porta.

Ara farà tres anys que es va implantar la recollida porta a porta de les fraccions de vidre, paper, envasos, orgànica i resta a pràcticament tota la comarca. Amb aquest canvi de model s'ha passat d'un 28% de recollida selectiva, a més del 60% als pobles on es fa el porta a porta.