Presentació del programa de Reempresa al Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Department: 
Promoció econòmica

Aquest matí, s’ha presentat el programa Reempresa al Consell Comarcal del Pallars Sobirà,que és punt d’atenció oficial del Centre de Reempresa de Catalunya, fruit de l’acord de col·laboració que van signar el passat més de març del 2017el consorci GLOBALleida amb la patronal Cecot per consolidar el programa a la nostra província.

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà, a través dels serveis del programa de Reempresa de Catalunya, ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los continuïtat.

Les dades des de 2012 són de 92 reempreses d’èxit i 2,3M d’euros d’inversió induïda a la demarcació de Lleida. Pel que fa als resultats del 2017 s’han tancat 27 casos d’èxit, cosa que ha suposat evitar el tancament d’aquests negocis. En aquest mateix període  s’han inscrit 125 reemprenedors i 79 cedents.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha donat la benvinguda als representants de les diferents institucions i entitats interessades en el programa Reempresa, amb l’objectiu de consolidar-lo per incidir en la continuïtat dels negocis.

Per altre banda, GLOBALleida va organitzar ahir, una nova jornada formativa  del programa Reempresa, en la qual s’ha donat a conèixer com a novetat principal la nova intranet del programa per  tal de facilitar i millorar la gestió i informació entre els tècnics del territori vinculats al programa.

Sobre el programa

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció. La persona que reemprèn agafa el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent (cedent), comprant-la en la seva totalitat per continuar-ne l’activitat. Així, aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació.